5x Hoe alcohol je seksleven beïnvloedt

Heerlijk natuurlijk om een tikkeltje aangeschoten (of dronken) met je grote liefde of die ene scharrel na een gezellige avond het bed in te duiken. Tijdens het stappen voel jij je bij elk drankje, dat je achterover tikt een stukje zelfverzekerder. Ergens tussen je vierde drankje en je favoriete nummer van “Usher’, beslis je dat het een goed idee is vanavond even goed van bil te gaan. Eenmaal thuis blijkt je lichaam helaas niet zo enthousiast te zijn als je hersenen. Toch wil je dit je avond niet laten verpesten… Ook al is een orgasme ver te zoeken in je bed! Hoe dat komt? Dat lees je hier!

#1 Alcohol als sociaal glijmiddel

Dat te veel alcohol en seks niet altijd de beste combi zijn, kan het je toch helpen sociaal wat meer ontspannen te zijn. De randjes van je spanning haalt het er in zo’n situatie een beetje af. Zeker als je stiekem een beetje preuts en onhandig bent. De remmingen verminderen en je zelfbewustzijn wordt ook minder. Om die reden voelen we ons sexyer en meer in de stemming na een paar glazen of flesje wijn. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een paar drankjes alcohol bij vrouwen het libido verhoogt. Lucky us!  

#2 Boozy vagina’s zijn droge vagina’s

Ook wel een Whiskey Vagina genoemd. Deze charmante term verwijst naar de droge vagina als je te veel alcohol gedronken hebt. De “zin” in je hoofd is er zeker, maar je vagina blijft kurkdroog. Geen pretje voor jou en ook zeker niet voor hem. Uiteraard zijn hier wel wat hulpmiddelen op te verzinnen… Kortom, alcohol kan je kalmeren door het zenuwstelsel te beïnvloeden, maar het droogt je ook uit om dezelfde redenen.

#3 Alcohol kan een orgasme remmen

Niet alleen is vanuit onderzoek aangetoond dat alcohol het natuurlijk vaginale vocht vermindert, het verhoogt de problemen met het behalen van een erectie bij mannen en het werkt tegen op het behalen van een orgasme bij vrouwen. Het kan natuurlijk zo zijn dat het jou wel lukt om klaar te komen met een drankje te veel op, maar het is zeker mogelijk dat jouw orgasme zijn intensiteit is verloren. Nogmaals,  heb je dit te danken aan de negatieve invloed van alcohol op het zenuwstelsel, een vitaal onderdeel van het orgasme. “Hoe dronkerder je bent, hoe slechter het orgasme is.” Geen pretje dus!

#4 Alcohol speelt in op je “instemming”

Als je dronken bent, heb je volgens de wet geen mogelijkheid om in te stemmen met een seksuele activiteit. Tevens kan het zo zijn dat je zo dronken bent dat je niet eens meer kunt onthouden wat er de vorige avond allemaal is gebeurd. Wellicht wilde je helemaal geen seks met hem, maar was je te dronken om nee te zeggen. Seks en alcohol zijn een gevaarlijke combinatie…

#5 Drink met maten…

En daarmee bedoelen we niet je beste maten als in vrienden… Nee houd het gewoon een keer classy met een wijntje of twee. Zo houd je de gemoedstoestand perfect in staat en weet jij precies wat je wilt en vooral wat je zeker niet wilt. Laat de shotjes vodka maar links staan en je seksleven breng je naar een beter niveau. Als je vanavond een schreeuwend orgasme wilt krijgen, blijf dan uit de buurt van de fles!

Bron: Refinery29, LotteLust