6 signalen die bewijzen dat jij je ex nog niet vergeten bent

Een break-up verwerken is nooit leuk. Het is ook zeker niet makkelijk, maar soms wel de beste keuze. Nu gaat de één er natuurlijk makkelijker mee om dan de ander, maar over het algemeen duurt het vaak even voordat je alles achter je kunt laten. Vaak lezen we over het feit dat mannen pas later het besef en de tranen krijgen, terwijl de dame in kwestie in het begin van de break-up de meeste zakdoekjes verslindt. Toch zijn er een aantal signalen die erop wijzen dat je nog niet helemaal over je uitgedoofde vlam heen bent.

#1 Je checkt nog steeds zijn social media

Niet heel subtiel, maar wel veelvoorkomend: het Facebook-profiel en Instagram-kanaal van je ex-boyfriend afstruinen. Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil, maar wat heb je nog te zoeken op zijn accounts als hij je niet meer interesseert?

#2 Je vergelijkt andere mannen met je ex

Als jij graag een nieuwe date wilt, moet je hier toch echt héél snel mee stoppen. Of je stopt met daten. Want, ben je wel klaar voor een gezellige scharrel als Mr. Ex nog steeds door je hoofd spookt?

#3 Je vraagt je continu af waar het misging

Iets herkenbaars voor alle dames: in bepaalde situaties hebben wij wel eens last van overthinking. We zoeken vaak naar van alles, niet eens expres. En iets wat daarbij hoort, is dat we vaak zoeken naar een ‘reden’ voor iets wat gebeurt. Als je maanden na je break-up nog steeds aan het malen bent over waar het tussen jullie misging, hoop je misschien dat het toch nog goedkomt.

#4 Je hebt zijn nummer nog niet verwijderd

Sommigen zullen het too dramatic vinden, maar volgens mij helpt het ontzettend om je ex-vriend volledig uit je leven te schrappen. Weg met die knul, zo kom je hem nergens meer op tegen en zul je hem sneller vergeten. Heb je toch zijn 06 bewaard, bestaat er altijd een kansje dat jij je vorige liefde een berichtje wilt sturen op een moment dat je het moeilijk hebt.

#5 Je hoopt dat hij nog aan je denkt

Een onschuldige gedachte als: wat zal hij hiervan vinden? Of: wat zal hij aan het doen zijn? duidt er eigenlijk op dat je moeite hebt het verleden los te laten. Je houdt je nog vast aan je oude relatie, terwijl het hoog tijd is om dat hoofdstuk af te sluiten.

#6 Je wilt hem jaloers maken

Zoek je bewust contact en aandacht van andere jongens of probeer je hem op een andere manier jaloers te maken? Dan zit de kans er dik in dat jij nog niet over je oude lover heen bent. Hij maakt geen onderdeel meer uit van jouw leven, let it go en focus op jezelf.

LEES OOK:

Hangover Sunday! Deze 9 dingen herken jij sowieso!
Must go: eiland met verboden toegang voor mannen
7x waarom single zijn op Valentijnsdag helemaal niet erg is

Bron: Fashionista Be | Beeld: Unsplash