6 tekenen dat hij niet into een relatie is

Volgens mij is zo’n beetje iedereen wel bekend met het begrip ‘friendzone‘: een van de partijen ziet jullie relatie als vriendschap, terwijl de andere partij denkt dat hij of zij meer is dan een goede vriend. Degene die meer achter de relatie zoekt dan enkel een hechte vriendschap, bevindt zich in de friendzone. En dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Helemaal als jij, als verliefd konijntje, de klap niet ziet aankomen. Om je de tijd, moeite en tranen te besparen, geven we je zes tekenen die erop wijzen dat hij niet into een serieuze liefdesrelatie is.

#1 Hij wilt niet iets van te voren plannen

Als iemand helemaal dol op je is en jou als serieus relatiemateriaal ziet, wil hij graag zeker zijn dat hij je deze week te zien krijgt. Je hoeft natuurlijk niet weken van te voren jullie date te plannen, maar een dag of twee voor aanvang zou fijn zijn. Nodigt hij je alleen last minute uit om langs te komen? Dat betekent niet veel goeds.

#2 Je mag zijn vrienden niet ontmoeten

Heb je te maken met een leuke boy die je graag meeneemt naar zijn vrienden? No stress, hij is helemaal zeker van zijn zaak. Jullie relatie, dus. Je wilt natuurlijk dat je girlfriend goed met je vrienden kan opschieten. Ben je nog nooit samen met zijn vrienden op stap geweest? Dan wil hij jou en zijn privéleven schijnbaar liever gescheiden houden. Auch.

#3 Je bent een geheimpje

Ik denk dat we allemaal wel op de hoogte zijn van het feit dat vrouwen elkaar over het algemeen meer over hun privésituatie vertellen dan mannen, maar als zijn vrienden helemaal zero van jou weten, moet jij je toch echt zorgen gaan maken. Bij smoesjes als “Wat wij hebben wil ik tussen ons twee houden” gaan de alarmbellen af; he’s totally not into something serious.

#4 Hij vertelt niet alles

Natuurlijk hoef je elkaar niet altijd álles te vertellen, maar wanneer hij achterhoudt met wie hij omgaat of wat hij aan het doen is, moet er een belletje gaan rinkelen. Eerlijkheid zorgt voor vertrouwen en dat is toch wel de basis in een relatie, als je het mij vraagt.

#5 Hij wordt laks

Volgens datingcoach Eric Resnick gaan mannen zich anders gedragen als een relatie serieuzer wordt dan hij verwacht had. Hij neemt bijvoorbeeld wat meer afstand door later op je berichtjes te reageren of langer te wachten met terugbellen. Komt dit je bekend voor? Dan zou je de hint moeten begrijpen: hij is niet geïnteresseerd.

#6 Hij maakt van een mug een olifant

Meer iets wat wij vrouwen doen, volgens mij. Als je crush van kleine dingen een enorme ophef maakt, is dat geen goed teken. Kleine dingen moet je namelijk gewoon kunnen uitpraten, die komen in relaties regelmatig voor. Hij zou daar dus mee moeten kunnen dealen. Doet hij dat niet, en maakt hij in plaats daarvan van een mug een olifant, moet jij je misschien afvragen of hij wel klaar is voor het echte werk.

Komt een van bovenstaande tekens jou bekend voor? Zorg dan dat je ze bespreekbaar maakt. Zo bespaar je jezelf, en hem waarschijnlijk ook, een hoop tijd en moeite. Bovendien ben jij dan niet degene die straks 23 pakjes zakdoeken volsnuit met tranen. You’re welcome.

LEES OOK:

6 signalen die bewijzen dat jij je ex nog niet vergeten bent
Zo weet je of hij jou goed in bed vindt
Dit is hoe lang het duurt voordat je gebroken hart weer heel is

Bron: Elite Daily | Beeld: Unsplash