7x tips voor een gezonde relatie

gezonde relatie

Een gezonde relatie is heel belangrijk. Als de liefde uit balans is of als je relatieproblemen hebt, word je er niet happy van. Terwijl dat nu juist de bedoeling is! Helaas krijg je een gezonde relatie niet cadeau, you gotta work for it. Het is een kwestie van goed met elkaar communiceren, compromissen sluiten en het hebben van een volwassen opstelling. Het is niet makkelijk, maar je krijgt er wel heel wat voor terug!

Tips voor een gezonde relatie

Om jou en je boyfriend een beetje te helpen hebben we hier 7 tips voor je op een rijtje gezet.

#1 Heb vertrouwen in elkaar

Het klinkt misschien cliché maar het is echt zo: de basis voor een goede relatie is vertrouwen. Aan een vertrouwensrelatie moet je werken. Het is er niet zomaar. Geef elkaar het voordeel van de twijfel en trek nooit te snel een conclusie. Heb je het idee dat er een reden is om hem niet te vertrouwen, praat er dan over. In veel gevallen zullen je twijfels voor niks zijn.

#2 Wees een team

Maak plannen, werk samen aan de toekomst en vorm een hecht paar naar buiten toe. Laat elkaar in het bijzijn van anderen nooit vallen. Ben je het niet met hem eens, confronteer hem daar dan in privé mee. Doe het niet waar andere mensen bij zijn. Wees samen één team en sta achter elkaar, niet tegenover elkaar.

#3 Toon interesse in elkaar

Vraag regelmatig hoe het met hem/haar gaat. Toon interesse voor wat voor belangrijks er op hem/haar staat te wachten. Zo doorbreek de gewoonte van desinteresse in een lange relatie, wat jullie uiteindelijk van elkaar vervreemd.

#4 Wees niet te afhankelijk van elkaar

Je partner mag dan wel jouw nummer 1 zijn, maar vergeet je eigen vrienden niet. Onderhoud je eigen vriendenkring en hobby’s. Zet niet blindelings alles voor hem aan de kant. Je moet afzonderlijk van elkaar ook nog een leven hebben. En je hoeft niet elke seconde met elkaar bezig te zijn. Je kan ook prima dingen zonder hem doen.

#5 Investeer in jullie relatie

Ga er een dagje of weekendje samen op uit. Doe iets wat jullie blij maakt en laat elkaar steeds weer opnieuw verliefd worden op elkaar. Zo voorkom je een sleur in jullie relatie. Complimenteer elkaar regelmatig en laat zien hoe veel je van hem/haar houdt.

#6 Wees bereid om compromissen te sluiten

Je eigen vriendenkring en hobby’s onderhouden wil niet zeggen dat je altijd je eigen gangetje moet gaan. In iedere relatie moeten compromissen worden gesloten. Je bent namelijk met z’n tweeën en niet in je eentje, denk dus ook aan de ander. Wees dus bereid om water bij de wijn te doen. Zorg wel dat ook dat in evenwicht is binnen de relatie. Een compromis betekent dat beide partijen elkaar tegemoet komen. Het is niet de bedoeling dat steeds dezelfde zich moet aanpassen.

#7 Forgive & forget

Misbruik zijn misstappen niet om een ‘machtspositie’ te krijgen in jullie relatie. Dat zou niet eerlijk zijn. Vergeef hem zijn fouten en zet er dan ook echt een punt achter. Blijf hem er niet voortdurend mee confronteren. Dat is namelijk echt niet goed voor de vibe tussen jullie twee.

Shop de budgetproof look!

MS Mode
MS MODE
€49,99

WE Fashion
WEHKAMP
€19,99 12,00

Sisters Point
WEHKAMP
€39,95

Converse
DE BIJENKORF
€69,95 48,96

Rimmel London
WEHKAMP
€10,99 5,49

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95 15,96

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Deze dingen doe je niet in een gezonde relatie
11x zo houd je jullie relatie leuk en spannend na kids
Checklist: is hij de ware?

Bron: Trendystyle, Relatietip, Mens en gezondheid | Beeld: Getty Images, Unsplash