6x dit mogen we verzwijgen in een relatie

We verzwijgen allemaal weleens wat voor onze partner; een leugentje om bestwil, zeggen we dan tegen onszelf. Toch is het beter om zoveel mogelijk met elkaar te delen, communicatie is key voor een goede basis van jullie relatie. Bovendien zorgt dat voor een stukje vertrouwen, ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt bijvoorbeeld wel graag op de hoogte zijn van een partner die overspel pleegt. Toch zijn er een aantal kleine dingetjes die je, wat ons betreft, niet per sé met je partner hoeft te delen. Je leest ze hieronder.

Deze dingen mogen we verzwijgen in een relatie

#1 Hoeveel je uitgeeft tijdens het shoppen

Is ons loontje binnen, dan hebben wij vrouwen wel eens de neiging onderweg naar huis even langs onze favoriete winkel te gaan. Op dat soort momenten hebben we opeens alles wat in de winkel hangt nodig, want ‘zo’n jurkje heb ik nog niet’ of ‘je kunt nooit genoeg tops hebben’. Tip: Neem tijdens je shopping tripje ook wat voor je vriend mee; hij is dan niet meer bezig met hoe veel jij hebt uitgegeven, maar met wat voor een topvriendin je bent.

#2 Lege chocoladeverpakkingen en chipszakken

Guilty! Maar, er is altijd een verklaring waarmee we vlijloos wegkomen. Het is dé tijd van de maand; je hebt kramp, geen zin om je bed uit te komen en food cravings. Vriendlief hoeft echt niet altijd te weten hoe veel lekkernijen jij tijdens je period naar binnen werkt. Als we eenmaal beginnen aan die chocoladereep, kunnen we vaak niet meer stoppen en dat laatste stukje laten we niet liggen. Je kunt die reep sowieso beter in een keer opeten, dan is het net of die reep er nooit is geweest; winning!

#3 Aantal bedpartners

Op de een of andere reden rust er nog steeds een taboe op het aantal bedpartners dat je hebt gehad, met name bij vrouwen. Het verbaast je dan ook vast niet dat dit één van de dingen is die we verzwijgen in een relatie. Misschien had je in je studententijd wel een wild leven en is je aantal partners daardoor iets hoger dan gemiddeld. Het zou hoe dan ook niks uit moeten maken, maar het is helemaal niet raar als je het precieze aantal niet wilt delen.

#4 Contact met je ex

Auch. Wij vrouwen vinden het maar niks als vriendlief nog contact heeft met zijn ex en geloof het of niet: hij denkt daar net zo over. Haal het dus niet in je hoofd af te spreken met je ex, om welke onschuldige reden dan ook. Zo wek je de illusie dat er meer gaande is tussen jullie, ook al weet jij  zelf dat het niet zo is. Probeer het contact te minderen. Hij is immers niet voor niets je ex.

#5 Contact met andere mannen

Mannen weten hoe andere mannen in elkaar zitten en je vriend weet ook dat hij niet de enige is die jou een prachtvrouw vindt. Heb je een grote vriendengroep bestaande uit jongens? Grote kans dat je partner zich hier niet helemaal prettig bij voelt. Dit betekent niet dat je geen contact met ze mag hebben, maak je partner duidelijk dat ze je vrienden zijn en niet meer dan dat.

#6 Vreemdgaan in een vorige relatie

Once a cheater, always a cheater. Het is niet zo, maar veel mensen denken het toch. Vreemdgaan is één van de grootste angsten in een relatie, ook voor mannen. Al was je nog zo dronken toen het gebeurde, de kans dat je huidige vriend toch zijn twijfels gaat krijgen of je wel echt te vertrouwen bent, is groot. Bovendien zou jij het andersom ook niet prettig vinden wanneer je partner ooit overspel pleegde en jou dat niet vertelt.

Time to shop

Rainbow
BONPRIX
€32,99

Ikki
OTTO
€49,95

Any Di
OTTO
€119,-

Loavies
LOAVIES
€7,99

Buddha to Buddha
DE BIJENKORF
€69,-

Steve Madden
STEVE MADDEN
€59,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zo vaak zouden stellen na een relatie van tien jaar nog seksen
Dit gedrag bewijst dat hij super verliefd op je is
10x de grootste irritaties van samenwonen

Beeld: Unsplash