7x waarom single zijn op Valentijnsdag helemaal niet erg is

valentijnsdag

Als je geen bae hebt gescoord op Valentijnsdag, voel je toch wel de druk met het vinden van een date. Want er is niks erger dan Valentijn alleen doorbrengen, toch? *beep* FOUT! Hoe geweldig het ook is om een romantische dag te hebben met je geliefde, er zijn ook verschillende voordelen als je juist single bent.

#1 Je hoeft je portemonnee niet te plunderen

Als je een relatie hebt ben je natuurlijk weer verplicht een cadeau voor hem te kopen. Wellicht zouden jullie ook nog uiteten gaan (ondanks je lege bankrekening) of een andere leuke activiteit ondernemen. Uiteindelijk ben je al je zuurverdiende centen kwijt en ben je nu toch maar dankbaar dat je vrijgezel bent. Van dat geld kan je dan lekker nog een paar outfits scoren!

#2 Je hoeft niet iets super romantisch te plannen voor je bae

Laten we eerlijk zijn, om een date te plannen die écht geweldig is en al je andere dates compleet uit de weg slaan is haast onmogelijk. En hoe weet je of hij het gehele plan wel leuk vindt? En waarom is altijd alles zo duur? *snik*

#3 Je zal ook niet teleurgesteld worden omdat je date eigenlijk niks voorstelt

Iedereen heeft zijn verwachtingen altijd véél te hoog staan op Valentijnsdag. En hier door wordt het allemaal veel te geforceerd en emotioneel. Maar aangezien jij single and ready to mingle bent is dit totaal geen issue.

#4 Al jouw favoriete snoep is in de sale, en je kunt zoveel voor jezelf kopen als je wilt

Als je dan een babe hebt op 14 februari, waar gaat al dat heerlijk snoep dan heen? Juist, naar hem. Als je single bent kun je dit allemaal aan jezelf geven, gewoon, als een klein cadeautje. EN het fijne is dat je het ook niet hoeft te delen.

#5 Je kunt doen wat je maar wilt

Omdat je single bent is Valentijnsdag gewoon een normale dag in het jaar. Daardoor kun je ook lekker doen wat jezelf wilt. Geen geforceerde events, nee. Pak lekker een Netflix film met je favoriete celebrity crush en je bent good to go.

#6 Je kunt een low-pressure date organiseren met je girls

Het heeft totaal geen zin om desperate naar een valentijn te zoeken terwijl je BFF’s single zijn. Wij noemen het ook wel een Galentine’s day. Zoek al je gals bij elkaar, bak een enorme pizza, zet Pretty Little Liars op met een grote bak popcorn en je hebt een top avond!

#7 Je kunt een nieuwe, leuke flame ontmoeten op Valentijnsdag

Love is in the air! Wat is er nu leuker dan die ene leuke jongen ontmoeten terwijl je in de rij staat bij Starbucks of als je dat ene boek afrekent in je favoriete boekenwinkel. Het kan allemaal. Valentijnsdag is dan ook dé perfecte dag om je stoute schoenen aan te trekken en gewoon zijn nummer te vragen!

LEES OOK:

Recept: de lekkerste cocktails voor Valentijnsdag
5 tips voor een fantastische Valentijnsdag
9x kissproof lipsticks voor Valentijnsdag

Bron: Seventeen, Insider, Monstyle | Beeld: Unsplash

Shop hier een cadeau voor jezelf!

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 60,00

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 30,00

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€ 19,95

Calvin Klein
OPEN 32
€ 41,95

Calvin Klein
OPEN 32
€ 17,95

Miss Etam
MISS ETAM
€ 6,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰