8x mythes over seks die niet waar zijn

mythes over seks

Er zijn verhalen over seks die iedereen gelooft, waarvan er een aantal totale onzin zijn. Je weet wat ze zeggen over de schoenmaat van de man… Wij hebben een aantal mythes over seks op een rij gezet. Wedden dat jij er een aantal geloofde?

Deze mythes over seks zijn dus niet waar

#1 Mannen hebben een hogere seks drive

Volgens de wetenschap is het verlangen naar seks bij beide geslachten even groot.

#2 De grootte van zijn voeten zegt iets over de lengte van zijn penis

De grootte van zijn voeten, noch de grootte van zijn neus, oren, handen of welk lichaamsdeel dan ook, zegt niets over de lengte van zijn penis.

#3 Seks toys zijn voor kinky couples

In tegendeel zelfs: seksspeeltjes zijn dé perfecte manier om het routine tussen de lakens te veranderen en dat geldt voor elk soort koppel.

#4 Alleen penetratie is ‘echte seks’

Biologisch gezien is dit natuurlijk logisch: penetratie is immers de enige vorm van seks die leidt tot voortplanting. Toch is het niet waar dat alleen penetratie ‘echte seks’ is.

#5 Goede seks gaat vanzelf

Helaas is dit niet waar. Goede seks moet je leren. Met een nieuwe partner kost het altijd tijd om elkaar te leren kennen, en met een vertrouwde partner moet je je best doen om het leuk te houden.

#6 Het maagdenvlies scheurt altijd bij de eerste keer

De eerste keer… veel meisjes zijn er bang voor. Door de horror verhalen dat je gaat bloeden en pijn zult hebben omdat het maagdenvlies gaat scheuren. Toch is dit niet waar. Het maagdenvlies kan al eerder gebroken zijn voor sporten, tampons etc. En de pijn wordt vaak veroorzaakt doordat ontspannen de eerste keer lastig kan zijn.

#7 Mannen denken elke 7 seconden aan seks

Als dit waar zou zijn, zouden mannen gemiddeld 514 keer per uur aan seks denken. Beetje overdreven, niet waar? Uit onderzoek is ook gebleken dat dit niet waar is. Wel blijkt uit een onderzoek dat deelnemers gemiddeld 19 keer per dag aan seks denken. Klinkt geloofwaardiger!

#8 Seks met een condoom laat de seks langer duren

Helaas is dit niet waar. Seks mét een condoom duurt even lang als seks zonder condoom.

Shop de look!

Bodyflirt
BONPRIX
€72,99

Josh V
JOSH V
€109,99 55,00

Scotch & Soda
DE BIJENKORF
€49,00

Vai Vai
NOLTEN
€149,95

Rosefield
ROSEFIELD
€99,00

Lancôme
HUDSON’S BAY
€26,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Cosmopoltan, Libelle, Trouw, Welingelichte Kringen | Beeld: Pexels