Checklist: is hij de ware?

Checklist: is hij de ware?

Hebben jij en je partner al langere tijd een gezonde stabiele relatie? Good for you! Toch kan ik me voorstellen dat jij je regelmatig afvraagt of hij écht de ware voor je is, helemaal als jullie al op vrij jonge leeftijd bij elkaar kwamen. Op een gegeven moment wordt het een soort ‘gewoonte’ om samen met die persoon te zijn, je went tenslotte aan elkaars aanwezigheid. Bovendien zijn de mannen in romantische films helemaal perfect en lijken altijd precies te weten wat vrouwen willen en voelen. Ware liefde lijkt daar vanzelfsprekend. Als je maar genoeg van dat soort films kijkt, ga jij je vanzelf afvragen of jouw lover inderdaad de ware voor je is. Om je die vraag te helpen beantwoorden, vond ik een checklist. Vinken maar!

Is hij de ware? Zó kom je erachter

#1 Jullie kunnen goed ruziemaken

Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar een goede ruzie brengt jullie dichterbij elkaar. Hoe je het ook went of keert, ruzie maken in een gezonde relatie is onvermijdelijk. Als hij de ware voor je is moet je alles tegen elkaar kunnen zeggen en hoef je het absoluut niet over alles eens te zijn. Komt er een keer een ruzie aanbod, so be it. Een goede ruzie brengt jullie alleen maar verder.

#2 Omgaan met verschillen

Zoals K3 vroeger al zei: iedereen is anders. Gelukkig maar. Bovendien hoor ik wel eens dat tegenpolen elkaar juíst aantrekken. Dat jullie verschillend zijn op veel gebieden is dus helemaal niet erg, maar let wel op dat de verschillen niet té groot zijn. Je moet elkaar niet willen veranderen. Heeft hij bijvoorbeeld een eigenschap waarmee jij moeilijk kunt omgaan en nauwelijks mee kunt leven, deal with it or leave him.

#3 Hij is je lover en best friend

Want ja, daar is het waarschijnlijk allemaal begonnen; van vrienden naar een liefdeskoppel. Het klinkt vrij logisch, maar het is belangrijk dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden, ook buiten de slaapkamer. Lekker lachen met elkaar, leuke dingen doen en elkaar alles kunnen toevertrouwen is nét zo belangrijk in een relatie.

#4 Jullie toekomstplannen komen overeen

Is jullie relatie nog pril, dan is dit punt wat voorbarig. Dat neemt niet weg dat het heel belangrijk is om een beetje overeen te komen wat jullie toekomstplannen betreft. Zo kun jij je afvragen of jullie zowel in jouw als zijn toekomst nog samen zijn, dat is immers wel de bedoeling (toch?). In ieder geval, als hij de ware is. Een gedeeld toekomstperspectief is dan wel zo handig.

#5 Jullie willen én kunnen samenwonen

Willen is één ding, maar kunnen samenwonen is een heel ander verhaal. Samenwonen met je partner klinkt hartstikke leuk, maar je zit natuurlijk continu op elkaars lip. Jullie worden samen wakker, delen een woning en spullen en jullie zien elkaar 24/7. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan zit het wel goed. Als hij de ware is, moet je wel samen met hem kunnen wonen. Dat is namelijk echt even iets anders dan elkaar een paar dagen per week of alleen in de avonden zien.

Is hij de ware? Dat is een feestje waard!

Mango
DE BIJENKORF
€29,99

Les Cleias
DE BIJENKORF
€34,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Visions
SCHUURMAN SCHOENEN
39,99 29,99

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€19,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€24,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

6x dit mogen we verzwijgen in een relatie
10x de grootste irritaties van samenwonen
Zo vaak zouden stellen na een relatie van 10 jaar nog seksen

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash