Deze dingen doe je niet in een gezonde relatie

header-1

In het begin van je relatie fladderen de vlinders nog door je buik door alleen maar aan hem te denken. Op een gegeven moment maakt die verliefdheid meer plaats voor houden van. Als je veel samen bent, zeker als je samenwoont, ga je je soms aan elkaar ergeren, dat is echt niet zo gek. Het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn, dat hoort nou eenmaal bij een gezonde relatie. De volgende dingen doe je juist niét in een gezonde relatie.

#1. Alles met je partner doen

We get it. Je bent graag bij je lief, maar het is gewoon niet gezond om alles samen te doen. Het is onmogelijk om allebei dezelfde dingen leuk te vinden. Daarbij is het belangrijk dat je ook weet hoe je zonder je partner fun kan hebben. Hoor ik daar een girls night out?

#2. Je partner met anderen vergelijken

En zeker niet met je ex. Jij vindt het ook niet leuk als je partner jou met andere vrouwen gaat vergelijken. Ieder persoon is anders, je kunt geen appels met peren vergelijken. Doe dat dus ook niet, daar worden jullie allebei niet gelukkiger van. Probeer juist dingen te zien en te ontdekken bij je partner die je bewondert aan hem. Zo realiseer je hoeveel geluk je hebt met je lover.

#3. Proberen je partner te veranderen

Als jij je partner wilt veranderen is er iets goed mis. Als je van je partner houdt, accepteer je hem met al zijn flaws en eigenaardigheden. Wil je toch dingen aan hem veranderen? Bedenk dan of dit wel de persoon is waar je de rest van je leven mee wilt delen.

43f796b35416dd0b4fa0c5f50b0

#4. De problemen van je partner proberen op te lossen

Je partner is oud en wijs genoeg om zijn eigen problemen op te lossen. Vaak zit hij ook niet te wachten op hulp: you’re not his mom. Het belangrijkste is om te laten merken dat je er voor hem bent en dat je naar hem luistert.

#5. Je partner negeren

Of je nu knallende ruzie hebt of niet, je moet nooit je partner negeren. Vergeet niet dat hij nog steeds bij je is en van je houdt. Door hem te negeren kwets je hem enorm, al laat hij dat misschien niet merken..

#6. Proberen je relatie perfect te maken

Niemand is perfect. Je zus niet, je buurvrouw niet, jij en je partner dus ook niet. Probeer dus ook niet je relatie ‘perfect’ te maken, want dan is hij gedoemd te mislukken. Ruzies horen – met mate – bij een relatie, het laat ook zien dat je om elkaar geeft. Het draait bij een relatie niet om hoe ‘perfect’ hij is, maar dat jullie relatie groeit. En dat jullie meegroeien.

#7.  Je vraagt je constant af wat je partner aan het doen is en met wie

In een gezonde relatie vertrouw je elkaar en maak je je niet druk over wat je partner aan het doen is. Uit interesse vragen wat je partner aan het doen is mag, maar doe het niet te vaak. Je partner kan denken dat je hem controleert, wat niet het geval is. Heb je wel het gevoel dat je hem zou moeten controleren of vertrouw je hem niet? Praat erover.

1

#8. Date nights overslaan

Het maakt niet uit hoelang jullie een relatie hebben, stop nooit met zo nu en dan eens een date night. Het houdt de romantiek binnen jullie relatie intact en je gaat toch wat meer je best doen voor elkaar: iets wat beide partijen een goed gevoel geeft.

#9. Elkaar niet serieus nemen

Het is zó belangrijk om naar elkaar te luisteren en elkaar te steunen. Heeft je partner een haast onmogelijk doel voor ogen? Support hem daarin, ga hem niet uitlachen. Dit is niet goed voor zijn zelfvertrouwen en niet goed voor jullie relatie.

#10. Vreemdgaan

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar het kan geen kwaad om het nog even een keer te benoemen. We hebben het hier niet alleen over fysiek vreemdgaan, want we weten allemaal dat dat een no-go is. Emotioneel vreemdgaan is net zo erg, misschien nog wel erger. Als je al je problemen en dingen waar je mee zit deelt met een andere man dan je huidige vriend, kan dit een grote impact hebben op jullie relatie. Stel je eens voor dat jouw vriend, van wie je immens veel houdt, alles deelt met een andere vrouw. Vinden wij ook niet fijn.

Bron: Redbook | Beeld: Pinterest