Dit zegt de slaappositie over jullie relatie

slaappositie

Liggen jij en je lover graag lepeltje-lepeltje? Of liggen jullie liever met de billen tegen elkaar? Elk koppel heeft een favoriete slaappositie, de ene positie zorgt bij het ene koppel voor slapeloosheid terwijl het andere koppel in deze slaaphouding als een roosje weg droomt. Maar wist je dat jullie slaappositie meer over jullie relatie zegt dan je in eerste instantie zult denken; onbewust communiceren jullie lichamen met elkaar. 

Dit zegt de slaappositie over jullie relatie

De zenhouding

Jullie liggen graag met de ruggen naar elkaar toe, maar de billen raken elkaar nog wel. Jij en je lover zijn zich bewust van elkaars aanwezigheid, maar hebben ook behoeften aan wat privacy. In jullie relatie is er zowel verbondenheid als onafhankelijkheid.

Hij is je hoofdkussen

Ligt vriendlief graag op zijn rug, terwijl jij naast hem ligt met je hoofd op zijn borst? Dan kenmerkt jullie relatie zich door vertrouwen en zelfverzekerdheid. Het feit dat hij je omarmt laat zien dat hij de kracht heeft om jou te beschermen. Neem jij in deze slaappositie graag een foetushouding aan? Dan geeft dat aan dat je op hem rekent. En als je liever languit ligt, laat dat zien dat je ook eigen keuzes wilt maken.

Lepeltje-lepeltje

Doordat jullie heel dicht bij elkaar liggen in een eigengemaakt ‘holletje’ geeft deze houding een gevoel van veiligheid en verbondenheid. In jullie relatie richten jullie je op elkaar en zijn jullie emotioneel sterk verbonden. Herkenbaar voor alle lepeltje-lepeltje lovers?

De loose spoon

Liggen jullie lepeltje-lepeltje maar dan net iets verder van elkaar af? Dit noem je de ‘loose spoon.‘ Wat wil zeggen dat jullie elkaar volledig vertrouwen en het niet erg vinden om elkaar de ruimte en vrijheid te geven.

De cliff-hanger

Slapen jullie allebei aan de andere kant van het bed? Dan zegt dat, dat jullie onafhankelijk zijn en meer voor jullie zelf willen doen. Maar het kan ook gewoon een favoriete slaaphouding zijn, omdat jullie beter slapen als jullie vrij liggen. Maar let op, want deze slaaphouding kan ook betekenen dat er iets niet goed zit in jullie relatie. Misschien heeft de één veel stress of koestert de ander een diep geheim. Als er een reden is om deze positie verdacht te vinden, praat er dan samen over.

Face-to-face positie

Jullie liggen graag met jullie gezichten naar elkaar toe. Dit is een onbewuste poging om elkaar ook ’s nachts aan te blijven kijken; jullie kunnen duidelijk niet genoeg van elkaar krijgen. Maar het kan ook betekenen dat de één op zoek is naar meer intimiteit.

Shop onze favoriete outfit!

MS Mode
MS MODE
€49,99

WE Fashion
WEHKAMP
€19,99 12,00

Sisters Point
WEHKAMP
€39,95

Converse
DE BIJENKORF
€69,95 48,96

Warehouse
DE BIJENKORF
€35,00 21,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95 15,96

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Plafonddienst? Met dit trucje val je binnen no time in slaap!
Waarom je met sokken aan zou moeten slapen
6x signalen dat we te veel slapen (want dat kan blijkbaar)

Bron: Cosmopolitan, Gezondheidsnet, Famme | Beeld: Unsplash