Dus dit is de reden waarom mannen liever ochtendseks hebben

ochtendseks

Een vieze adem, ongewassen private spots en slaperigheid: het zijn over het algemeen niet de meest sexy details in de ochtend. Toch wil een man over het algemeen in de ochtend liever van bil gaan dan in de avond. Heb jij je ooit afgevraagd waarom mannen het liefst ochtendseks hebben terwijl vrouwen juist in the mood zijn aan het einde van de dag? Dit heeft allemaal te maken met onze hormonen. Dit is waarom onze seksklok niet altijd tegelijkertijd tikt:

Waarom mannen liever ochtendseks hebben

’s Ochtends is het testosterongehalte van een man het hoogst. ’s Nachts is het hersengedeelte wat testosteron aanmaakt namelijk al heel erg actief bezig. Voordat een man überhaupt zijn ogen open heeft gedaan, is zijn testosteron gehalte al 25 procent tot 50 procent hoger dan op elk ander moment van de dag.

Vrouwen daarentegen maken maar een klein gedeelte van het testosteron aan in de nacht, waardoor we ’s ochtends als we wakker worden nog niet echt in the mood zijn. Ook ligt het aan onze cyclus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen meer zin in seks hebben als ze op hun vruchtbaarst zijn. Dit is ongeveer 13 dagen na de menstruatie. Ook al is het testosteron gehalte ’s avonds het laagst bij mannen, hebben zij toch vaker in de ochtend seks dan in de avond.

Shop the look!

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Steve Madden
SOOCO
€99,99

Balenciaga
DE BIJENKORF
€695,00

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€18,95

Pandora
PANDORA
€49,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Op deze plekken hebben we het meest seks
4x seksstandjes waar je hem heel blij mee maakt
Zo weet je of hij jou goed in bed vindt

Bron: Mirror, Cosmopolitan | Beeld: Getty Images