Eerste hulp bij een jaloerse vriend

Heb je een jaloerse vriend die al achterdochtig is als je een foto op Insta liket van een man… En dat het je neef blijkt te zijn? Dan weet je dat hij last heeft van Het Groene Monster. Een beetje jaloezie bij een man mag! Dan weet je dat hij om je geeft. Maar dat moet niet te ver gaan. Als hij al groen ziet als je even in de richting van een man kijkt, is er iets goed mis. Extreem jaloerse gevoelens zijn een relatie-killer. Jij voelt geen vrijheid en hij vertrouwt je niet. Met een jaloerse vriend moet je wel goed kunnen omgaan. Als hij jou beschuldigt van vreemdgaan, is een dikke ruzie natuurlijk het gevolg. Gelukkig kunnen we LotteLust.nl raadplegen voor eerste hulp bij jaloezie in relatie. Zij geven vijf waardevolle tips.

Zo ga je om met een Jaloerse vriend

Be casual

Er is vaak een ‘goede reden’ waarom je een jaloerse partner hebt. Opgegroeid met vreemdgangers, een vreemdgaande ex of eigen onzekerheden bijvoorbeeld. Hij vindt het zelf ook vervelend. Volg deze tips daarom niet op een overdreven manier op! Dat kan hem juist ook weer wantrouwend maken.

Accepteer

Een belangrijk onderdeel van omgaan met jaloezie is het loslaten van je eigen frustratie. Accepteer voorlopig zijn jaloerse gedrag. Niet om het goed te praten, maar dan ben je kalm genoeg om de issue te bespreken.

Vertel hem dat je van hem houdt

Een jaloerse partner kan te maken hebben met de onzekerheid van een prille relatie. Als hij zeker weet dat jij de enige bent voor hem, kan die jaloersheid afzwakken.

Stel hem voor aan je vrienden

Mannelijke vrienden kunnen voor een man nogal intimiderend zijn. Vooral als je in een nieuwe relatie zit. Stel hem gelijk voor aan al je vrienden. Geef daarna je vriend niet álle aandacht de hele avond. Hij moet juist zien dat je vriendschappelijk bent met andere mannen.

Bel hem als je uit gaat

Het Groene Monster steekt meestal de kop op als je alleen met vriendinnen uitgaat. Stel hem gerust door een paar keer te bellen en berichtjes te sturen hoe het gaat. Zorg dat er geen giechelende vriendinnen of brullende mannen op de achtergrond te horen zijn.

Flirt met hem

Geef hem en in public extra aandacht. Niet té overdreven, maar blijf wel met hem flirten. Als hij maar begrijpt dat de hele wereld mag weten dat jullie een koppeltje zijn. Zo geef je hem een confidence boost die hij nodig heeft.

Soms gaat de Groene Monster vanzelf weer weg. Zo niet, dan moet je overwegen of deze relatie wel gezond is.

Lees op LotteLust ook: Waarom je steeds valt voor foute mannen

Shop hier voor een spannende avond

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Aubade
DE BIJENKORF
€89,00

Tom Ford
DE BIJENKORF
€54,00

Claudia Sträter
CLAUDIA STRÄTER
€299,95

Aubade
DE BIJENKORF
€49,00

Fetish Fantasy Series
EASY TOYS
€9,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Lottelust | Beeld: Unsplash