Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt

Wat de reden ook mag zijn: je hebt een tijdje geen seks gehad en je pandapunten lopen op. Daar is natuurlijk niks mis mee, want seks is ook niet alles in het leven. Toch gebeuren er een aantal dingen in je lichaam, misschien wel meer dan je ooit had kunnen denken. Studies luiden dat een seksloos bestaan kan leiden tot depressie en meer teleurstelling. Daar is echter niet alles mee gezegd. Er doen namelijk ook een hele hoop mythes de ronde. Wij gaan deze eventjes voor je na!

Waar of niet waar: dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt

#1 Je wordt strakker

Om meteen maar een mythe te ontkrachten, je wordt down there niet ‘strakker’ als je geen seks hebt. Hoe strak je daar bent hangt helemaal niet af van je aantal sekspartners of hoe vaak je seks hebt. Het kan overigens wel allemaal wat meer gaan ontspannen bij gebrek aan activiteit. Dit zou kunnen betekenen dat je bij je volgende vrijpartij wat meer gestimuleerd moet worden.

#2 Immuunsysteem zwakt af

Seksuele activiteit lijkt een positief effect op je immuunsysteem te hebben. Het lijkt er zelfs op dat die veranderingen ervoor zorgen dat je makkelijker zwanger raakt. Daar tegenover staat dat als je niet actief bent je ook gevoeliger bent voor infecties en ziektes die je immuunsysteem anders zouden tegenhouden.

#3 Lager libido

Don’t panic; dit is niet zeker. Sommige deskundigen geloven dat tijdens een periode waarin je geen relatie hebt , je seksuele verlangens minder worden omdat je hormonen minder gestimuleerd worden. Ze zeggen dat regelmatig seks een manier is om de vlam van je libido te ontsteken, al zijn niet alle deskundigen het hier mee eens.

#4 Stress

Wéér iets wat stress kan veroorzaken. Onderzoeken toonden aan dat mensen die lang geen seks hebben gehad een hogere bloeddruk krijgen tijdens stressmomenten. Vooral als je gewend bent seks te gebruiken als een manier van ontspanning, en het ineens niet meer hebt, kun je minder goed omgaan met stressvolle momenten. Klinkt logisch.

#5 Hart- en vaatziekten

Een goed seksleven wordt gelinkt aan een gezond hart- en vaatstelsel. Geen seks? Dan heb je ook geen hormonale en fysieke boost. Maar hoewel bewezen is dat seks goed is voor je hart- en vaatstelsel, is er weinig onderzoek gedaan naar wat het voor het hart doet als je lange tijd geen seks hebt gehad. Het kan zomaar zijn dat als jij je seksuele frustratie uit op de loopband, je hart gezonder is dan voordat je stopte met seks.

#6 Minder snel nat

Het blijkt dat regelmatige seks je geslachtsorganen stimuleert en als je een tijdje geen seks hebt, het wat langer duurt voor het op gang komt en de boel dus vochtig wordt daar.

#7 SOA’s en urineweginfecties

Goed nieuws, deze keer. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar als je geen seks hebt, heb je ook een verminderde kans op een SOA. Ook urineweginfecties komen minder vaak voor, die worden vaak veroorzaakt door seks. Je bent helaas niet helemaal veilig, er zijn nog andere manieren hoe je een SOA op kunt lopen.

#8 Minder intelligent

Misschien heb je weleens gehoord dat je slimmer wordt als je geen seks hebt. Uit onderzoek blijkt juist dat het voor je hersenen wél goed is om seks te hebben.

Shop hier puur voor jezelf

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 60,00

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 30,00

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€ 19,95

Calvin Klein
OPEN 32
€ 41,95

Calvin Klein
OPEN 32
€ 17,95

Miss Etam
MISS ETAM
€ 6,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Getty