Dít is dus de reden dat mannen ‘dick pics’ sturen

Zit je wel eens op datingapps als Tinder – of eigenlijk iedere vrouw die regelmatig een telefoon in haar handen heeft – dan heb je misschien weleens een so called ‘dick pic’ ontvangen. Je weet wel, zo’n schrikbarende foto van het geslachtsdeel van de man met wie je aan het appen bent. Heb jij je weleens afgevraagd waarom je zo’n foto – ongevraagd – opgestuurd krijgt? Wij wel.

En we hebben antwoord. Harvard-seksuoloog Justin Lehmiller zocht het uit. Volgens hem zijn er drie redenen waarom mannen dick pics sturen.

Aandacht

Als een vrouw een leuk gesprekje voert of lief lacht denken veel mannen al snel dat het om meer gaat dan een leuk gesprek. Ze verwarren vriendelijkheid snel met romantische of seksuele interesses. Vandaar de oncharmante dick pics. Nog maar weer een goed voorbeeld dat mannen hints ab-so -luut niet begrijpen.

Evolutie

Door iets wat volgens de seksuoloog de error management theory heet, grijpen mannen elke kans aan om zich te kunnen voortplanten. Dus door naar zoveel mogelijk matches op Tinder foto’s van je geslachtsdeel te sturen, wordt de kans dat er eentje toehapt groter.

Exhibitionisme

Sommige mannen houden nou eenmaal van choqueren. Op zich klinkt dit ons niet heel raar in de oren. Dit wel: de dieperliggende gedachte is vaak dat mannen gewoon op zoek zijn naar intimiteit, maar als je het ons vraagt mogen ze dat wel op een ietwat subtielere manier aangeven. Door te praten, bijvoorbeeld.

Tja, soms missen we het tijdperk waarin je alleen nog maar kon bellen met een telefoon. Zit je ook niet zo te wachten op zo’n expliciete foto van een man waar je geen interesse in hebt – of van mannen waar je wel interesse in hebt. Let him know. Of blokkeer zijn nummer.

LEES OOK:

>> Wat vrouwen nooit zullen begrijpen van mannen, volgens mannen
>> Don’t go there: Bij deze mannen moet je uit de buurt blijven
>> Waarom seks op de avond voor je werkdag een goed idee is

Bron: Eva Jinek, Cosmopolitan NL | Beeld: Getty