Januari is de beste maand om online te daten en zo word je een pro

2018 is net van start gegaan en misschien is dit wel hét jaar waarin jij een leuke man aan de haak slaat. En wie weet gebeurt het deze maand wel tijdens een avondje swipen op Tinder. Januari blijkt namelijk de beste maand te zijn om online te daten. Match.com laat weten dat de datingsites het drukst zijn tussen 26 december en 14 februari. In deze periode worden er maar liefst vijftig miljoen berichtjes gestuurd en zijn er een miljoen dates (wow!) Deze maand heb je dus nóg meer kans op een match en een leuke date. Hieronder vind je drie tips waardoor het online daten een grotere kans heeft op slagen. Aarzel dus niet te lang en begin met swipen.

  1. Houd je profiel up to date
    Foto’s van tien jaar geleden en bio’s die al een jaar niet zijn bijgewerkt, zijn helaas een no go. De informatie die op je profiel staat moet je regelmatig updaten voor een aantal redenen. Ten eerste wil je natuurlijk dat je profielfoto eruitziet zoals je nu bent en niet hoe je er zeven maanden geleden uitzag. Ten tweede: met het af en toe veranderen van je profielfoto en bio trek je ook meer matches aan. Een korte quote of een interessante vraag in je bio kan mensen aanmoedigen om naar rechts te swipen. Dus ben je benieuwd of dit echt werkt? Dan is er maar één manier om daar achter te komen en dat is door het zelf uit te proberen.
  2. Stuur als eerst een berichtje
    Het is natuurlijk hartstikke makkelijk om te wachten tot hij jou een berichtje stuurt. Maar hierdoor kan het wel zijn dat je leuke matches misloopt. Zorg er daarom voor dat jij standaard als eerste een berichtje stuurt. Hierdoor zullen je matches onder de indruk zijn en is de kans op een leuk gesprek groter.
  3. Swipe niet gebaseerd op looks
    Natuurlijk kun je op een datingapp niet echt filteren op persoonlijkheid of innerlijk. Maar toch is het belangrijk om niet in het wilde weg te gaan swipen. Neem de tijd, lees de bio eens rustig door en bekijk alle foto’s. Misschien heeft de persoon in kwestie veel moeite gestopt in zijn bio. Als er niks staat betekent dit vaak dat ze niet serieus op zoek zijn naar iemand. Door alle foto’s kijken is ook geen slecht plan. De eerste foto kan ervoor zorgen dat je meteen wilt matchen, maar met de tweede foto kan dit gevoel al een stuk verminderen.

Je bent nu helemaal klaar om de app te downloaden en een profiel aan te maken. Ontmoet leuke mensen en ga op veelbelovende dates door deze tips toe te passen tijdens het swipen. 

LEES OOK:

Dit is waarom je in een nieuwe relatie beter even kunt wachten met intiem zijn
6 bedgewoontes die zorgen voor slechtere seks
Uit onderzoek blijkt dat je zo vaak seks moet hebben om jong en fit te blijven

Bron: Elite Daily | Beeld: Getty Images