Mond-op-mond work-out: zó reageert je lichaam als hij je zoent

zoent

Jullie staan recht tegenover elkaar en kijken elkaar diep in de ogen aan. Dan pakt hij je hoofd vast en drukt hij zijn lippen op de jouwe. De spanning giert door je lichaam als hij je zoent, maar er gebeurt veel meer dan dat…Er gebeurt namelijk heel veel in je lichaam waar jij je niet bewust van bent. Wij zochten het voor je uit en dit is wat er gebeurt met je lichaam tijdens je mond-op-mond work-out.

#1 Doei anti-age crème

Je vraagt je misschien af waarom wij het een mond-op-mond work-out noemen, terwijl voor jou zoenen vooral ontspannend werkt. Maar wist je dat je minstens 23 gezichtspieren aan het werk zet tijdens die ene kus met je lover of crush. Het blijkt dus wanneer je extra gepassioneerd aan de slag gaat, je minder snel rimpels krijgt. Een extra goede work-out dus! Én je krijgt er geen spierpijn van. Win-win!

#2 Adrenalineklieren

Om deze klieren aan het werk te zetten hoef je niet uit een vliegtuig te springen, zoenen is al voldoende. Je merkt dat je lichaam dit hormoon aanmaakt aan je hijgerige adem en zweterige handen.

#3 Noradrenaline-kick

Noradrenaline? Dat is een stofje dat je lichaam aanmaakt op het moment dat hij je wilt kussen. Het wordt vaak verward met Adrenaline. Dat gevoel wanneer je hart begint te bonken wanneer je je lippen op die van hem drukt, dat is de Noradrenaline.

#4 Helpt bij het afvallen

Wil jij wat extra kilo’s kwijtraken? Dan moet je veel zoenen. Van zoenen gaat je stofwisseling namelijk sneller te werk. Wist je dat je een half uur moet zoenen om een hele pizza te verbranden? Ook kan een kus, net als verliefdheid, je eetlust verminderen.

#5 Happy days

Door een flinke zoenpartij kan je heel wat stress verliezen en een geluksgevoel produceren. Je lichaam maakt dan namelijk het stofje Dopamine (gelukshormoon) en Endorfine (genotstofje) aan. Van zoenen wordt je dus instant happy! Door Endorfine verwijden tevens je pupillen.

#6 Een alternatief voor yoga

Daarnaast worden negatieve gedachten afgesloten tijdens een tongzoen. Dat lesje yoga kun je dus skippen wanneer je hem hebt gekust.

#7 Bloeddoorstroming

Wanneer je een romantisch momentje met hem beleefd, neemt het bloed in bepaalde lichaamsdelen toe. En daarmee bedoelen we de intieme delen.

#8 Bye whitening tandpasta

Na het zoenen heb jij geen whitening tandpasta meer nodig. Je speekselkleren worden flink aan het werk gezet. Ongeveer negen milliliter van zijn speeksel komt in jouw mond terecht en omgekeerd. Het speeksel zorgt ervoor dat de vuile laag op je tanden vermindert.

#9 Verbetert de weerstand

Tijdens het zoenen wissel je ongeveer 80 miljoen bacteriën uit. Ieeew! Maar het zorgt wel voor een goede weerstand.

Al met al genoeg redenen om zijn kissable lips eens nader te gaan inspecteren. De wereldrecord tongzoeners, zoenden maar liefst 58 uur, 35 minuten en 58 seconden. Niet verkeerd! Want zoenen is goed voor je!

Liever shoppen dan zoenen? Shop de look!

Bodyflirt
BONPRIX
€39,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
€109,99

Ted Baker
DE BIJENKORF
€85,00

Alex Monroe
DE BIJENKORF
€156,00

AllTheLuckInTheWorld
OMODA
€24,95

Clarins
DE BIJENKORF
€48,50

LEES OOK:

Zo lang zou de ideale kus moeten duren
De ideale eerste date: een kus op de wang
Ontdek de erogene zones van de man

Bron: Metro Nieuws, Woman’s Health, Fashionista | Beeld: Unplash