Op deze dag worden de meeste mensen gedumpt

Ik zou nog maar even wachten met het kopen van hartvormige chocolaatjes.. We willen niet degene zijn die het slechte nieuws brengen.. maar vandaag is dé dag dat de meeste mensen gedumpt worden. Jep.. De dag is zelfs omgedoopt tot Rode Dinsdag… Ouch.

>> Lees ook: Deze 5 positieve dingen leer je van een breakup

Waar veel van jullie op zoek zijn naar verlovingsringen, romantische tripjes boeken en zelf Valentijnskaarten maken zijn er ook een hoop die een manier proberen te vinden hoe ze het het beste uit kunnen maken met de niet meer zo liefde van hun leven.

Toeval?

Het is geen toeval dat deze dag precies een week voor Valentijnsdag is. Het schijnt dat de dag van de liefde nogal wat druk op de relatie legt waardoor mensen gaan twijfelen of de ander wel écht de ware is. In een vragenlijst van IllicitEncounters.com gaf 30% van de 1500 deelnemers aan ooit uitgemaakt te hebben precies een week voor Valentijnsdag.

De grootste reden om het uit te maken? 80% realiseerde zich dat ze niet meer van hun wederhelft hielden en ze zich schuldig zouden voelen om zo’n romantische dag samen te spenderen, wetende dat ze geen gevoelens meer hebben. En 57% van deze mensen gaf aan dat ze bang waren voor een aanzoek; zowel het doen van een aanzoek als het krijgen ervan.

We hopen natuurlijk dat jij en je lief goed door deze dag heen komen. Fingers crossed.

>> Lees ook: 5 x zo groei je van een breakup

Bron: MarieClaire