Op deze leeftijd komt vreemdgaan het meest voor

Op deze leeftijd komt vreemdgaan het meest voor

Vergeven en vergeten, of een absolute deal breaker? Hoewel de een vreemdgaan als doodzonde #1 beschouwt, kan de ander een scheef gereden schaats nog wel door de vingers zien. Vreemdgaan gebeurt op verschillende niveaus: van chatten op een of andere datingssite tot stiekeme afspraakjes. Maar welke leeftijdscategorie maakt zich er er meest schuldig aan?

Op deze leeftijd komt vreemdgaan het meest voor

Vreemdgaan gebeurt veel: 31% van de Nederlanders heeft weleens een slippertje gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van Durex. Maar tegen onze verwachting in zijn het niet de jongeren die het meest vreemdgaan. Geloof het of niet, maar 55-plussers spannen de kroon. Dat blijkt uit grootschalig Amerikaans onderzoek waarvoor mensen sinds 1991 zijn ondervraagd.

Hoewel het gevaar met datingssites en apps als Tinder, Snapchat en uiteraard Second Love op de loer ligt, zijn jongeren door de jaren heen juist trouwer geworden. Sinds 2000 gaan jongeren minder vreemd, terwijl ouderen alleen maar vaker naast het potje pissen. Afkomst, opleiding of geslacht speelden in de onderzoeksresultaten amper tot geen rol.

Mensen die geboren zijn tussen 1940 en 1959 gaan het meest vreemd. Dit was de eerste generatie die als jongere de seksuele revolutie doormaakte. Volgens de onderzoekers is de omgang van 55-plussers met relaties en seks daardoor misschien losser. Een andere mogelijke oorzaak is de midlifecrisis waar sommigen mee te maken krijgen. De spanning en opwinding die zij missen in hun eigen relatie, vinden ze mogelijk bij hun minnaar. Shame on you, mom!

Is vreemdgaan voor jou een deal breaker?

Lees meer seks & liefde artikelen op VIVA.nl

Shop hier je holiday outfit

Calvin Klein
DE BIJENKORF
80,- 56,-

Only
OTTO
€26,99

Pieces
OTTO
€14,99

All In Flavour
ALL IN FLAVOUR
€16,95

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€39,-

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€19,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

6x dit mogen we verzwijgen in een relatie
Stay safe: tips voor veilige seks op vakantie
5 bijzondere redenen om vaker seks te hebben

Beeld: Getty Images, Unsplash