Science says: de kleding van je vriend dragen is gezond

kleding

Happines is…wearing my boyfriend’s clothes! Kruip jij s’avonds of op een luie zondag ook het liefst in zijn sweater of shirt? Zeker blijven doen! Naast dat de meeste mannen het super sexy vinden om jou in zijn kleding te zien, tonen onderzoekers aan dat het dragen van de kleding van je lief heel gezond is. Wij vertellen je waarom!

Onderzoek naar het dragen van je partner’s kleding

Aan het onderzoek van de universiteit van British Columbia namen ruim 96 vrouwen deel. Elke vrouw kreeg een geur toebedeeld: die van haar liefdespartner, van een vreemde of een neutrale geur. Je vraagt je misschien af hoe je de geur van je partner bewaart? Aan de mannen werd gevraagd om een shirt gedurende 24 uur te dragen. Vervolgens werd het shirt ingevroren zodat de geur langer bewaart blijft.

Resultaat

Tijdens het onderzoek werd het cortisolgehalte (een stresshormoon) en het stressniveau van de deelnemers gemeten met een bloedtest en een interview. En wat bleek! De deelnemers die aan het shirt van hun partner moesten ruiken, hadden duidelijk minder stress dan de deelnemers die aan het shirt van een vreemde of en neutrale geur moesten ruiken. Het zou stress en angstgevoelens verminderen en ervoor zorgen dat je je minder eenzaam voelt. Goed voor je mentale gezondheid dus!

Nou lady’s, nu weten we wat onze dresscode is wanneer we niet lekker in ons vel zetten. Stealing his clothes!

Toch liever eigen kleding? Shop de look!

Mango
WEHKAMP
€99,99

Josh V
JOSH V
€109,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Eytys
DE BIJENKORF
€300,00

Parfois
WEHKAMP
€34,99

Luz Da Lua
REPUBLICA MODA
€75,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zo zie je er fashionable uit in zijn kleding
Dit is waarom je nieuwe kleding eerst moet wassen
9x gekke dingen die je doet in een lange relatie

Bron: Libelle, HLN, Panorama | Beeld: Unsplash, Pixabay