Science says: waarom millenials het geweldig vinden om single te zijn

single

Waarschijnlijk vragen de singles onder ons zich wel eens af: wanneer komt de prins op het witte paard voorbij? Tegenwoordig blijkt het ontzettend moeilijk te zijn om mr. right te ontmoeten waar we een eeuwig en gelukkig bestaan mee hebben. Terwijl je ouders of je grootouders vaak al in hun tienerjaren het huwelijksbootje in stapten, blijven de millenials nog jaren genieten van hun single bestaan. Genieten? Ja want dat is blijkbaar wat we doen. Datingapp Tinder deed er onderzoek naar en wij hebben de resultaten voor jullie op een rij gezet.

Tinder onderzoekt het single bestaan

De retoriek rondom vrijgezel zijn is nog steeds deprimerend. Kijk bijvoorbeeld naar het begrip rondom single zijn op Valentijnsdag: Single Awareness day (letterlijk SAD). Datingapp Tinder, dat bekend staat om het helpen van mensen bij het vinden van een relatie, wil het beeld rondom single zijn veranderen. In plaats van dat mensen zich slecht voelen dat ze alleenstaand zijn, wil Tinder dat ze de kansen herkennen die horen bij het niet gehecht zijn. Zoals urenlang feesten en zelf bepalen wanneer je naar huis gaat of op de bank ploffen in je lelijkste pyjama, kijkend naar je favoriete serie, zonder dat iemand klaagt dat de voetbalwedstrijd zo begint. In het kader hiervan ondervroeg Tinder 1000 alleenstaanden tussen de 18 en 25 jaar over hun vrijgezellen bestaan. En wat bleek: 72% van de ondervraagden koos er bewust voor om een tijdje single te zijn, en 81% vindt dat single zijn vele voordelen kent.

Science says: single zijn is geweldig omdat..

#1 singles meer plezier hebben

Meer dan de helft van de ondervraagden millenials denkt dat zowel zij, als hun mede-singles meer plezier hebben dankzij hun gebrek aan een partner, omdat ze meer openstaan ​​om nieuwe dingen te proberen.

#2 je alleen voor jezelf verantwoordelijk bent

Als je bijvoorbeeld op een feestje bent hoef je nooit vroeg naar huis te gaan. Je bent alleen verantwoordelijk voor jezelf en je kunt gaan en staan waar je wilt.

#3 je meer vrijheid hebt

Uit onderzoek blijkt ook dat millenials zich zorgen maken over het verliezen van hun onafhankelijkheid. Het is geweldig om een ​​relatie te hebben, maar er is een zeker gevoel van vrijheid dat je verliest wanneer je een partnerschap aangaat. Zo vinden we het geweldig om nieuwe vrienden te maken en om te gaan reizen wat moeilijker is in een relatie.

#4 het je minder saai maakt als persoon

Ongeveer 39% van de ondervraagden gaf aan zich zorgen te maken dat een relatie hen saai maakt.

Start celebrating the single life and shop till you drop!

Only
WEHKAMP
€89,99

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€14,99

Warehouse
DE BIJENKORF
€40,00 32,00 

Floris van Bommel
VAN BOMMEL SCHOENEN
€239,95

Unisa
DUIFHUIZEN
€109,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€49,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x bars in Amsterdam waar het krioelt van de (single) mannen
5 redenen waarom de knapste vrouwen vaak tóch single zijn
Seks, eten of liefde? Dit maakt de Nederlandse single het gelukkigst

Bron: Refinery 29 | Beeld: Unsplash