Social media don’ts bij een break-up

break-up, social media

Je hebt net een bad break-up gehad. Een van de eerste dingen die je doet, is je relatiestatus op Facebook veranderen en je afvragen wat er nu gaat gebeuren. En misschien zelfs je ex ontvrienden. Je wil even niks met die persoon te maken hebben. Maar na een paar dagen gaat het toch knagen… Wat zou hij aan het doen zijn? Heeft hij al een nieuwe vriendin? Is hij gelukkig zonder mij? Je duikt op zijn Facebook om te speuren. “Stalken? Nee gewoon nieuwsgierigheid.”

Social media don’ts bij een break-up

Herkenbaar tafereel? Bij een break-up heb je zogenaamde sociale media-etiquette. Er zijn ongeschreven regels waar je je beter aan kan houden voor je eigen sanity. De (ervarings)deskundigen van LotteLust geven tips wat je vooral niet moet doen!

#1 Je ex online stalken

Verwijder hem van Facebook en weersta de verleiding om toch te checken, via een vriendin bijvoorbeeld. Kijk niet op zijn Instagram of zijn Twitter-feed. Je wil geen spijt krijgen van het lezen van berichten over jou, jullie relatie of erger nog: over een andere vrouw. Je kan pas over je ex heen komen als je al het contact zo lang mogelijk uit te weg gaat.

#2 De nieuwe vriendin van je ex stalken

Mocht je de vorige tips genegeerd hebben en toch te weten zijn gekomen wie zijn nieuwe girlfriend is… Don’t! Kijk ook niet naar haar Facebookprofiel, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus, Youtube, Tumblr of welke andere social media dan ook. Neem jezelf in bescherming.

#3 ‘Subtiele’ berichten over je ex plaatsen

Wat hij ook heeft gedaan, je ex-vriend op social media bashen is niet aantrekkelijk of classy. Het schijnt eerder slecht licht op jou en hoe je met de situatie om gaat. Dus onthoud: je staat daar boven!

#4 Geen nieuw contact leggen

Gebruik social media om je single status te verkennen. Installeer een datingapp. Tinder is een goede om mee te starten! Een vleeskeuring-app klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar je weet wat ze zeggen… Get back on that horse! Je hoeft niet eens gelijk op een date. Misschien wil je wel een friends with benefits relatie overwegen…

Ben je toch een stapje verder gegaan bij een ex? Lees op LotteLust.nl: sex met je ex: de do’s en don’ts

 

Shop hier voor je single status…

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 60,00

Sapph
HUDSON’S BAY
€ 49,99

Erotic Collection
EASY TOYS
€ 2,51

Love Stories
HUDSON’S BAY
€ 30,00

Rainbow
BONPRIX
€ 8,99

Bodywand
EASYTOYS
€ 19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash