Styletoday onderzoekt: sexting onder onze lezeressen!

sexting

Sexting is een breed begrip dat steeds vaker voorkomt. Je mobiel is vrijwel altijd binnen handbereik, dus hoe hoog is de drempel tegenwoordig nog om een foto of berichtje met een spannende wending naar je scharrel of lover te sturen? Wij hebben een onderzoek uitgevoerd over sexting onder onze lezeressen. Want waarom wordt dit nu eigenlijk gedaan? Hoe vaak wordt dit gedaan? En zijn er issues door ontstaan? Wij vertellen het je!

5x redenen van sexting

Het aantal vrouwen dat wel eens seksuele berichtjes of beeld van zichzelf verstuurt blijkt erg groot te zijn (72,4%.) Maar wat zijn hier nu de redenen van? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Long distance relationship

De voornaamste reden die gegeven werd in het onderzoek is; de lange afstandsrelatie. Lovers die elkaar missen, die misschien wel honderden kilometers van elkaar verwijderd zijn verblijden elkaar maar al te graag met wat spannende berichtjes en foto’s om de spanning in hun relatie te behouden.

#2 Spanning en lust

Ook een veel gegeven reden was… Jawel; spanning en lust. Die hadden we wel zien aankomen, toch?! Online flirten is steeds populairder door het overschot aan dating-apps. Als het aankomt op lust kunnen er best wel eens wat spannende woorden vallen.

#3 Voorspel

Uit ons onderzoek kwam dat vrouwen niet vies zijn van een beetje teasen voor ze van bil gaan. Een paar uur voor jullie afspraak spannende berichten sturen zorgt misschien wel voor een nóg betere avond. Who knows?!

#4 Uitdaging

Sommige vrouwen kunnen wel wat meer uitdaging in hun relatie gebruiken blijkt uit ons onderzoek. Misschien zijn jullie al erg lang samen en begint het een gewoonte te worden, waarbij sexting een rol kan spelen om jullie relatie op te krikken. Let wel, doe dit natuurlijk alleen als je elkaar volledig vertrouwt.

#5 Man versieren

Sommige vrouwen kiezen er voor om meteen te laten zien wat ze in huis hebben aan hun potentiële lover. Ze versieren hun scharrel met naugthy tekstjes en foto’s. But watch out ladies! Niet iedereen is te vertrouwen en dit is dus best een risico, omdat je de persoon misschien nog niet goed kent.

Let’s talk about sex!

Benieuwd wat er verder uit ons onderzoek kwam? We hebben de meest interessante weetjes voor je opgesomd.

#1 WhatsApp wint

Hoewel we misschien hadden gedacht dat Snapchat het grootste sexting-medium zou zijn, omdat foto’s hier niet ongezien bewaard kunnen worden, heeft WhatsApp toch een inhaalslag gemaakt. 87,3% doet aan sexting via WhatsApp, terwijl maar 57,7% Snapchat hiervoor gebruikt.

#2 Meer dan 10 keer

‘Hoe vaak heb je aan sexting gedaan?’ Was de vraag. Maar liefst 56,3% heeft dit meer dan tien keer gedaan.

#3 Let’s talk baby

Seksueel getinte berichten zijn favoriet onder onze lezeressen, 94,4% doet dit wel eens. Foto’s scoren ook hoog (81,7%), filmpjes doen het minder goed (38%.)

#4 Spijt?

Spijt? ‘Nee’ zeggen (bijna) alle respondenten (94,4%) die aan sexting hebben gedaan.

#5 Doorgestuurd

De grootste nachtmerrie van iedere vrouw die aan sexting doet: een bericht of foto die doorgestuurd wordt. Helaas heeft 5,6% van onze respondenten hiermee moeten dealen. 75% van deze vrouwen heeft aan de betreffende persoon gevraagd om het beeld te verwijderen, 25% heeft aangifte gedaan. De hulp die ze hierbij kregen varieert, de helft is er wel goed bij geholpen, maar de andere helft helaas niet.

#6 Sexting ontvangen

85,7% van de respondenten heeft wel eens sexting ontvangen en 2,4% stuurde dit vervolgens door.

* We willen sexting absoluut niet aansporen, let altijd goed op als je hieraan begint en doe het alleen als je er zelf volledig achter staat. Wees bewust van de gevolgen, als je foto’s eenmaal verstuurd zijn is er geen weg meer terug.

** Ben je slachtoffer van sexting? Zoek hulp: slachtofferhulp

Shop de mooiste lingerie!

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€34,99

Lovestories
HUDSON’S BAY
€55,00

Rainbow
BONPRIX
€8,99

Lovestories
HUDSON’S BAY
€60,00

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€29,99

Vila
WEHKAMP
€21,99 11,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop