5x Waarom single zijn je gezonder maakt

single

Betrap jij jezelf ook op een vleugje jaloezie als je stelletjes hand in hand ziet lopen? Het lijkt vaak wel het doel in de samenleving om altijd te daten of in een relatie te zijn. Terwijl het vrijgezelle leventje ook zoveel fijne dingen met zich meebrengt. Bovendien zijn single ladies veel gezondere en stabielere mensen, dat bewijzen meerdere onderzoeken. LotteLust heeft ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Happy single in shape

Studies bewijzen dat singles meer beweging krijgen. Logisch wel, als je je bedenkt dat je in een relatie eerder met zijn tweeën op de bank lekkere dingetjes eet dan heftig gaat sporten. De voordelen van regelmatige exercise zijn meer energie, een goed humeur, betere nachtrust en zelfs: betere prestaties tussen de lakens.

#2 Betere zorg voor jezelf

Een onderzoek van Health Psychology uit 2013 bewijst dat happily married vrouwen een vergrote kans hebben om aan te komen in de eerste vier jaar na hun trouwdag. Een beetje in het kader van: ik ben nu getrouwd, dus kan ik mezelf laten gaan. Hmmm, dan laten we het toch liever bij flirten!

#3 Meer bruisend sociaal leven

Als je een vriend hebt, ‘heb’ je altijd wel iemand om op terug te vallen. Singles hebben dat niet. Vandaar dat ze meer moeite moeten doen voor hun sociale leven. Relatie-experts zeggen dat vrijgezellen sterkere sociale contacten onderhouden dan meer op zoek zijn naar gezellig contact.

#4 Healthy food

Een relatie kan heel veel goeds doen, zolang het maar een gezonde relatie is. Zo nee, dan kan het verdriet zich uiten in ongezonde eetgewoontes. Denk maar aan comfort food: ijs, chocolade, koekjes, frisdrank. Je kent het wel. Ook als je wel helemaal happy bent met je lief, dan kun je/kunnen jullie alsnog neigen naar ongezond voedsel. Daar word je ten eerste namelijk nóg happier van en ten tweede ben je zo blij met elkaar dat die paar extra kilo’s niet eens uitmaken. Wist je trouwens al dat deze foods libidoverhogend werken?

#5 Minder geldproblemen

Geld maakt zeker niet gelukkig. Maar oh boy, een gebrek aan geld levert een heleboel stress op. En stress op zich is een echte killer voor je gezondheid. Het blijkt dat singles veel minder schulden opbouwen én dus gelukkiger zijn in hun financiële situatie.

#6 Independent lady

Als je op jezelf bent, dan leer je alleen zijn en quality time met jezelf te hebben. Onafhankelijk kunnen leven is de ultieme survival skill die stelletjes niet altijd bezitten. Weten wie je bent, is een heel groot voordeel in je carrière en in je sociale leven. Dus inderdaad óók als je later wel een leuke man ontmoet.

 

Beeld: Unsplash