Zó blijf je friends with benefits zonder issues

friends with benefits

Friends with Benefits (FWB), letterlijk vertaald: vrienden met voordelen. Het komt erop neer dat je geregeld elkaars behoeften vervuld in bed, zonder het doel om met elkaar een relatie aan te gaan. In theorie lijkt het voor sommige ideaal. Maar helaas blijkt dit in de praktijk toch iets lastiger te zijn. Er kunnen bijvoorbeeld toch gevoelens ontstaan of je kunt elkaar (onbedoeld) valse verwachtingen geven. Wij geven je een aantal tips hoe je toch friends with benefits kunt zijn onder issues.

Zó blijf je friends with benefits zonder issues

#1 Bedenk van tevoren dat de vriendschap kan veranderen

Realiseer je dat jullie vriendschap kan veranderen wanneer je een paar keer met elkaar van bil bent gegaan. Je zult immers een hele andere kant van hem leren kennen.

#2 Besef dat er altijd gevoelens kunnen ontstaan

Ook al wil je het niet, verliefdheid kan altijd groeien. Vanaf jullie eerste zoen, kunnen je emoties al in de weg komen te staan. Of natuurlijk dat hij toch meer met jou wil dan alleen het plezier tussen de lakens.

#3 Gebruik altijd een condoom

Je bent je FWB niet verplicht om monogaam te zijn met hem (dit ligt natuurlijk aan de afspraken die je met hem hebt gemaakt). Het is dus erg belangrijk dat je het veilig doet. Bovendien is een SOA of zwangerschap zeker een groot issue dat in de weg kan staan tussen jullie vriendschap.

#4 Blijf communiceren

De enige manier hoe je FWB relatie kan standhouden, is dat jullie weten wat elkaars verwachtingen en gevoelens zijn. Spreek dit na elkaar uit. Doe dit niet alleen in het begin maar blijf dit doen. Zo voorkom je valse hoop of onbedoelde verwachtingen.

#5 Maak goede afspraken

Dit is ook een heel belangrijk punt! Laat de ander weten wat jij prettig vindt. En dan bedoelen we niet alleen wat jij plezierig vindt in bed, maar vooral over of jullie het bed met anderen mogen delen. Of in hoeverre jullie tijd met elkaar doorbrengen buiten de sexy times.

#6 Sta bij je gevoel stil wanneer je jaloers wordt

Gevoelens van jaloezie betekenen vaak dat je toch iets meer om hem geeft dan alleen vriendschap. Sta bij jezelf stil wanneer je dit voelt, en geef er aan toe. Indien nodig beëindig je de FWB relatie om jezelf te beschermen tegen liefdesverdriet.

#7 Kies een potentiële FWB die geen potentiële boyfriend is

Ga niet een FWB relatie aan met die ene leuke jongen waar je al de kriebels van krijgt wanneer je hem s’ochtends tegen komt als jullie de honden uitlaten.

#8 Behandel elkaar met respect

Dit spreekt natuurlijk voor zich.

#9 Beperk activiteiten buiten de slaapkamer

Doen jullie toch meer dingen buiten de slaapkamer? Vaak heb je dan te maken met bindingsangst. Ook vergoot je kans op gevoelens wanneer jullie samen op date gaan.

#10 Houd jezelf niet voor de gek

Wees niet alleen eerlijk tegen hem maar ook tegen jezelf. Merk je dat je toch meer wil, stop er dan mee.

Let’s shop!

Chantelle
HUDSON’S BAY
€69,95

Lovestories
HUDSON’S BAY
€55,00 38,50

Passionata
HUDSON’S BAY
€34,95

Passionata
HUDSON’S BAY
€44,95

Chantelle
HUDSON’S BAY
€74,95

Marie Jo
HUDSON’S BAY 
€91,90

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Cosmopolitan, Fleur Flirt, Flair Online | Beeld: Unsplash, Pixabay