Zo overleef je de eerste date

Bijna alle mogelijke emoties gieren door je lijf: je bent zenuwachtig en enthousiast tegelijk, je kijkt er naar uit, maar je bent ook blij als het voorbij is; de eerste date. Of je nu net uit een relatie komt of al een tijdje single bent, het is en blijft een spannend moment. Met de tips van LotteLust zorg je ervoor dat je eerste date super soepeltjes verloopt.

Toon initiatief

De plek waar jullie afspreken is aan jou. Hiermee laat je zien dat je niet afwachtend bent. Je laat namelijk niet alles van hem afhangen, wat heel sexy is. En als je kiest voor een locatie waar je al eerder bent geweest, helpt het je ook om je tijdens de date meer op je gemak te laten voelen. Je kent de plek, je weet hoe de sfeer daar is, en niet geheel onbelangrijk waar het toilet is; dit maakt je meteen een stuk relaxter.

Zie het niet als een date

Dit klinkt misschien gek, maar het helpt je wel om de spanning er een beetje af te halen. Als je tegen jezelf en anderen zegt dat je een date hebt, kun je er onbewust veel druk op gaan leggen. Hierdoor word je nog nerveuzer en ga je dingen denken als ‘Zou hij het zijn, de ware?’ Je creëert hiermee een hoge verwachting voor jezelf en voor je date. Beter is het, als je het afspraakje ziet als een gelegenheid om iemand te leren kennen. Zo maak je het een stuk luchtiger, want mensen leren kennen is altijd leuk en who knows waar het heen gaat. No pressure!

Wees open

Het kan zijn dat jij je date al hebt gesproken, online of bijvoorbeeld als je elkaar al hebt ontmoet tijdens het uitgaan. Onthoud dat dit een momentopname is geweest, je kent elkaar (nog) niet dus zorg voor een open houding tijdens de eerste date. Laat merken dat je hem wilt leren kennen; stel vragen (geen kruisverhoor natuurlijk) en probeer niet te snel te oordelen. Je kunt namelijk, zeker als je meerdere dates hebt gehad, meteen conclusies gaan trekken. ‘Oh dit zei mijn ex ook, dan zal hij vast wel hetzelfde type zijn’.. Niet doen, geef deze nieuwe guy een eerlijke kans.

Meer tips voor een eerste date vind je hier.

Beeld: Getty, Pinterest