Zoenen met een ander: ‘zolang je eerlijk bent, mag het best een keertje’

zoenen
Flirten, zoenen, vrijen met een ander. Doen we het wel of doen we het niet? “Ik vind alles prima zolang hij maar niet verliefd wordt.”

Zoenen met een ander: kan het wel of kan het niet?

Lonneke (32): Paul was een flierefluiter toen ik hem ontmoette. In elk stadje een ander schatje, en nog nooit een echte relatie gehad. Om aan te geven dat hij nu onder de pannen was, openden we acht jaar geleden een gezamenlijk Facebook-account. Toen er vier jaar later kinderen kwamen, koppelden we daar een gezamenlijk e-mailaccount aan. Ideaal voor mails van school, het kinderdagverblijf en andere ouders. Nu stralen we uit naar de buitenwereld: wij zijn een eenheid. Paul is mijn wereld en ik ben de zijne, vreemdgaan is geen optie. Paul weet: als hij maar even te veel aandacht besteedt aan een andere vrouw, castreer ik hem met een aardappelschilmesje.”

‘Het had mij ook kunnen gebeuren’

Aylin (36): “Bart en ik zijn elf jaar samen en sinds we kinderen hebben, weten we: eeuwige trouw bestaat niet. Ik was degene die tot dit heldere inzicht kwam. Ik had een biertje op tijdens de vrijdagmiddagborrel op mijn werk. Het werd gezelliger en gezelliger. Voor ik het wist, zoende ik met een collega. Ik liet mezelf heel even gaan na jaren van slapeloze nachten en moederen. Toen ik het Bart vertelde, reageerde hij lief: ‘Het had mij ook kunnen gebeuren.’ Waarop ik me realiseerde: deze man wil ik nooit kwijt. Zolang je eerlijk bent, mag je best een keertje zoenen met een ander.”

Vrijlaten

Eelco (42): “Toen Renate en ik een relatie kregen was een ding duidelijk: we wilden elkaar op seksueel gebied vrijlaten. Renate heeft daar zelf niet zoveel behoefte aan, tenzij we samen vrijen met anderen. Dat ik eens in de zoveel tijd op pad ga voor een spannende avond met andere vrouwen, dat vindt ze prima. Ze houdt mijn libido toch niet bij, zegt ze regelmatig. Ik heb nou eenmaal veel meer zin. Dus terwijl zij Netflix kijkt in haar slobberpyjama, dans en sjans ik erop los op kinky feesten. Zolang het allemaal veilig gebeurt en ik niet verliefd word, wacht Renate rustig in bed tot ik ben uitgejaagd. Als ik thuiskom, vrijen we om te bevestigen hoe het zit: ik hou alleen van haar.”

‘We hebben wel drie kinderen’

Lara (35): “Mijn vriend en ik delen drie kinderen en onze wachtwoorden. Eens in de zoveel weken swipe ik door zijn appjes. En ik weet dat hij soms mijn mail checkt. Niet omdat we zo achterdochtig zijn maar hee, we hebben wel drie kinderen. Als ik erachter zou komen dat hij iets te veel appt met een andere vrouw, kan hij rekenen op een stevig gesprek. En vice versa. We willen allebei niet vreemdgaan, daarover hebben we afspraken. Alles vanaf zoenen is strikt verboden. Ik ga ervan uit dat we ons gezinsleven nooit in de waagschaal leggen.”

Je hele leven brood met pindakaas

Sandra (34): “Seth en ik zijn stapelgek op elkaar maar sinds we kinderen hebben, komt de sleet in ons seksleven. Er is altijd een van ons tweeën moe, er is altijd een kind dat wakker wordt. We houden allebei van een flirt en een drankje, en dat kan natuurlijk een keer fout gaan. Ik geloof niet dat ik het zou willen weten, maar ik zou hem er ook niet om verlaten. Kom op, niemand wil zijn hele leven brood met pindakaas.”

Jaloers

Burak (33): “Liefde betekent loslaten, denk ik als mijn vriendin op reis gaat voor haar werk of op stap met vriendinnen. Voor haar is het geen issue, vreemdgaan is voor haar ondenkbaar. Toch blijf ik jaloers, dat zit in me. Op onzekere momenten denk ik: gun je mij alle vrijheid omdat je zelf wilt aanrommelen met anderen? Sinds kort zoek ik hier hulp voor.”

Lees verder op Kek Mama

Shop onze favorieten!

10 Days
HUDSON’S BAY
€109,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

MS Mode
MS MODE
€49,99 34,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€44,99

Smaak Amsterdam
DUIFHUIZEN
€189,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€15,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Kek Mama | Beeld: Pixabay