Deze site vertelt je hoeveel je Instagram-account waard is

Tegenwoordig zijn arts, brandweerman of ontwerper niet meer onze droombanen. Nu denken we al sneller aan vlogger, blogger of een Instagram-account met miljoenen volgers. Dit laat zien dat social media tegenwoordig enorm populair en belangrijk zijn geworden. Als je het juiste aantal volgers hebt, kun je er zo geld mee verdienen. Het ziet er allemaal heel erg makkelijk uit: je plaatst een foto op Instagram en hoppa het geld stroomt binnen. Toch zijn we niet allemaal in het bezit van honderdduizend volgers en moeten we het doen met heel wat nullen minder.

Maar ook al heb je geen duizenden volgers (ik heb er bijvoorbeeld maar 200), is het toch interessant om erachter te komen hoeveel geld je nu eigenlijk kunt verdienen met je Instagram-account. Op de website inkifi wordt berekend hoeveel een enkele post op jouw Instagram waard is. Inkifi vindt dat mensen met een kleine, maar trouwe basis volgers (ook wel micro-influencers) een betere keuze zijn voor merken en bedrijven dan bloggers met miljoenen volgers.

De reden waarom zij dit denken is omdat micro-influencers veel meer inspelen op hun volgers. Ook reageren ze vaker en gaan ze vaker in interactie. Je zult veel eerder een reactie terugkrijgen van een lokale fashion girl dan van iemand die wereldberoemd is.

Dus ben je toevallig ook benieuwd of je iets extra’s kunt verdienen met je picture perfect Instagram plaatjes? Voer dan je Instagram naam in en de website berekent precies hoeveel jij kunt verdienen met een Instagram-post. Ik heb het zelf ook geprobeerd met mijn (bijna) 200 volgers. De conclusie,:mijn Instagram is nog niet helemaal blogger proof. Gotta work on that!

LEES OOK:

Tijd voor vakantie? Dit zijn de meest gastvrije steden ter wereld
Dit is waarom we een potje schelden af en toe zo fijn vinden
Lifehacks: 5 tips voor een langere batterijduur

Bron: newsmonkey | Beeld: Getty Images