Slaapproblemen? Deze planten zorgen voor een betere nachtrust

slaapproblemen

Slaapproblemen komen niet zonder gevolgen. Het kan je lichaam op verschillende manieren flink aantasten, iets wat je liever wilt vermijden. Plus, wat extra energie is ook niet verkeerd. Wil jij ook slapen als een roosje, maar heb je daar nogal wat problemen mee? Dan is het misschien een goed idee om wat planten in je kamer neer te zetten. En niet zomaar planten. Health for all women selecteerde de vijf beste planten voor in de slaapkamer die helpen bij een goede nachtrust.

– Tekst gaat verder onder de video –

#1. De Jasmijnplant

De geur van Jasmijn werk verzachtend en ontspannend voor zowel je lichaam als geest. Je schijnt rustiger te slapen en minder te bewegen in je slaap door deze plant naast je bed te zetten.

#2. Lavendel

Lavendel ruikt niet alleen lekker, maar is ook nog eens goed tegen angsten en stress. De plant brengt je bloeddruk en hartslag naar beneden waardoor je ’s nachts beter tot rust komt.

#3. Aloe Vera

Je kunt ’s nachts het best een raam open laten, maar als het erg lawaaierig is snappen we dat je ‘m liever dicht houdt. Probeer dan eens een Aloë Vera plant. Deze stoot ’s nachts veel zuurstof uit waardoor de luchtkwaliteit verbetert, en dus ook je slaap.

#4. Vrouwentongen plant

Een watte? Een vrouwentongen plant, of Sanseveria, laat ook veel zuurstof vrij terwijl je slaapt. Het kan zelfs helpen tegen hoofdpijn, oogirritaties en problemen aan de luchtwegen verbeteren! It’s worth a try!

#5. Klimop

Klimop is misschien wel de meest krachtige plant als het gaat om het reinigen van de lucht. Het helpt zelfs mensen met astma en allergieën om beter te slapen en slaapproblemen te verminderen.

LEES OOK:

>> Guide: Zo vaak moet je je planten water geven
>> Waarom je op zondagavond voor geen meter in slaap valt
>> Science says: 6 uur slaap is hetzelfde als geen slaap 

Bron: Health for all WomenBeeld: Pinterest