Stoomcursus: zo word je de ideale schoondochter

ideale schoondochter, tips

Stel je voor, een kerstdag waarbij de gehele tafel – let wel: het is de schoonfamilie-dag – stralende blikken jouw kant op werpt. Het kan! Met deze op maat gemaakte cursus pak je in no time je in-laws in.

Stoomcursus: zo word je de ideale schoondochter

Op een dag ben je het: schoondochter. Dat heeft op zichzelf natuurlijk een feestelijke aanleiding, want het betekent dat je verliefd bent geworden en dat de liefde wederzijds is. Zelfs dusdanig dat de geliefde in kwestie je wil laten zien uit wiens lendenen hij ontsproten is, in de veronderstelling dat de lendenen in kwestie jou net zo mooi en lief vinden als hijzelf. Daarnaast koestert de man in al zijn ontroerende naïviteit óók nog eens de verwachting dat jij zijn ouders net zo’n warm hart toedraagt als hijzelf.

Ja, daar ga je al

Want we weten allemaal, beste cursisten, dat dit vaker niet dan wel het geval is. Het vrouw-zijn komt met gebreken, en een daarvan is dat we over het algemeen niet goed zijn in schoonouders. Natuurlijk, je kunt het geluk hebben dat er ook met de ouders een kosmische match is. In dat heerlijke geval moeten jullie vooral tezamen ‘kumbaya’ aanheffen en nooit meer stoppen met het tellen van je zegeningen.

Intoleratie voor schoonouders een vrouwelijk gebrek

Helaas ligt het in de meeste gevallen anders: schoonmoeders en -vaders staan garant voor veel conflicten en irritaties. Bij drie op de vier koppels om precies te zijn, aldus onderzoek van psycholoog Terri Apter bij de universiteit van Cambridge. Woorden die steeds terugkwamen om de onderlinge verhoudingen te beschrijven, waren ‘afschuwelijk’, ‘misselijkmakend’, ‘woedend’ en ‘totaal uitputtend’. Saillant detail: het ging in zestig procent van de gevallen over de relatie tussen schoondochter en -moeder, slechts vijftien procent van de mannen heeft problemen met zijn schoonfamilie. Kortom: het lijkt er echt op dat deze wijdverbreide intolerantie een vrouwelijk gebrek is.

Lees verder hoe jij tóch de ideale schoondochter wordt op VIVA.nl.

Shop hier je nieuwe favoriete look!

Goosecraft
GOOSECRAFT
€ 199,95

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€ 119,00

Comma,
HUDSON’S BAY
€ 99,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
€ 79,99

Marc Jacobs
DE BIJENKORF
€ 320,00

Mac Cosmetics
HUDSON’S BAY
€ 22,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash