StyleToday diary: Suriname, Oud en Nieuw, cocktails en meer…

suu
Allereerst een happy new year ladies! Wij zijn net terug uit het warme Suriname en wat hebben we daar genoten. In Suriname is het namelijk áltijd lekker weer, het eten is er heerlijk, de mensen zijn super aardig en de feestjes zijn onvergetelijk.

De Surinamers zeggen dat je pas écht Oud en Nieuw hebt gevierd als je in Suriname bent geweest en wij moeten ze gelijk geven. Het is één groot feest in Paramaribo en iedereen doet gezellig mee. Als je van lekker eten houdt dan ben je in Suriname ook aan het juiste adres. Er wonen namelijk veel verschillende bevolkingsgroepen in Suriname, de Surinaamse keuken bestaat daarom uit een mengelmoes van Creoolse, Javaanse, Hindoestaanse, Chinese en zelfs Nederlandse gerechten.

Natuurlijk hebben we veel gefeest in Paramaribo. Rond de jaarwisseling is het een al feest in de hoofdstad van Suriname. Er is elke avond wel iets te doen, zo zijn er verschillende festivals, streetparty’s en andere leuke feestjes in clubs. Nu moeten we bijkomen van een super tijd in switi Sranang, maar we willen jullie de foto’s van onze trip niet onthouden. Kijk mee in de nieuwe StyleToday diary! su-diary1 Goodbye koude Nederland! Switi Sranang (heerlijk Suriname) here we come. Het sneeuwde op de dag dat wij vertrokken, maar gelukkig is alles goed gegaan met onze vlucht.

suu
Uitzicht vanuit de Rooftop van Ramada Paramaribo Princess Hotel over Paramaribo, hoe mooi! De Rooftop biedt niet alleen uitzicht over de stad, maar ook over de Surinamerivier. Op de Rooftop kan je heerlijk chillen bij het zwembad en genieten van de lekkerste gerechten + cocktails, meer heb je niet nodig toch?!

su-diary-3Zondag was het tijd voor onze eerste tour! Met Does travel en Cadushi Tours gingen we fietsen naar Peperpot. Omdat de plantage aan de andere kant van de Surinamerivier ligt namen we met fiets en al de boot naar de overkant. Is het uitzicht niet prachtig?

su-diary4 L: De oude plantage Peperpot. Op Peperpot werd vroeger cacao en koffie geteeld, langs de weg vind je nog veel cacaobomen. Natuurlijk hebben we ook een stukje cacao geproefd, een echte aanrader!
R: Wanneer je in Suriname bent moet je verse kokoswater drinken. Kokoswater is super gezond en heerlijk verfrissend, als je het water hebt opgedronken kan je de kokosnoot laten kappen en het vruchtvlees oppeuzelen. Wat heb ik hiervan genoten, jum! diary-10 L: Na een heerlijk diner in Courtyard Marriot hebben we nog uitgebuikt bij het prachtige zwembad.
R: Nikki heeft ein-de-lijk haar schaafijs gevonden in de stad, genieten!

su-diary-8 L: We moesten natuurlijk ook een echt Surinaams feestje meemaken. Het Tori Oso Parbo Kawina Festival is hét grootste festival tijdens de feestdagen en het was super gezellig!
R: Het eten in Suriname smaakt beter dan waar ook ter wereld. Voor authentieke Surinaamse gerechten moet je naar Blauwgrond. Ik eet hier een lekker sauto soep met rijst en markoesasap. diary-6 L: Owru yari oftewel oudjaarsdag is in Suriname hét feest van het jaar. Veel Nederlanders komen speciaal naar Suriname om dit mee te maken. Maar ook de Surinamers komen massaal naar de domineestraat om te feesten. Natuurlijk mag een blikje Parbo bier niet ontbreken tijdens Owru Yari, zoals de Surinamers zelf zeggen: Parbo biri dat na biri! Vertaling: Parbo bier, dat is pas bier!
R: Om 11.00 ’s morgens stonden wij al klaar om te feesten, whoop whoop!

diary7 Als je geen zin hebt om in de drukte te staan dan is een kamer met streetview in het Krasnapolsky hotel een echte aanrader. Vanuit je balkon heb je uitzicht op de feestende menigte en de pagara estafette. Pagara’s zijn grote duizendklappers die in Nederland eigenlijk verboden zijn. Ze worden door verschillende winkels in Paramaribo afgestoken om het kwade voor het nieuwe jaar te verjagen. Dit zorgt voor een hoop lawaai, maar het is een en al gezelligheid.

diary9 L: Happy New Year vanuit Paramaribo!
R: Chillen at mijn favoriete spot in Paramaribo; De Rooftop van Ramada Paramaribo Princess Hotel. Ookal schijnt de zon niet, het blijft lekker om even bij te komen op de heerlijke loungebanken met mijn favoriete drankje Markoesasap.diary-8 En wat deden jullie op 1 januari? Wij kwamen heerlijk tot rust in Bergendal. Dit is een resort midden in de jungle waar je ook verschillende activiteiten kan doen. Na een lekkere lunch met typische Surinaamse gerechten als moski alesi, roti en masoesa alesi hebben wij de hele dag gechilt aan de Surinamerivier en het zwembad. Een zomers kleurtje in december kan dus wel!

diary-11 L: Op onze laatste dag pakten we nog een paar laatste zonnestralen mee at the Rooftop. Na het zwemmen hebben we nog een gokje gewaagd in het casino van Ramada Paramaribo Princess Hotel. Het geluk zat ons mee in Suriname!
R: Nog even genieten van een laatste kokosnoot met Borgoe rum voordat we het vliegtuig instapten, tot snel Suriname!