Dit zijn de meest succesvolle Netflix Original series

Netflix Original

Als we het nieuws moeten geloven zit Netflix bijna aan de 100 miljoen (!!!) abonnees, en dat is zeker een feestje waard. Maar wat maakt Netflix zo succesvol? Behalve natuurlijk het feit dat je een groot assortiment aan films en series in HD kunt streamen.

In 2013 kwam Netflix met een eigen serie, House of Cards, deze serie heeft zeker bijgedragen aan het succes van de online streamingdienst. De afgelopen jaren zijn er meer Netflix Original series en films online gekomen, een aantal die hebben bijgedragen aan het succes van het platform.

– Tekst gaat verder onder de video –

House of Cards

De eerste Netflix Original serie die online kwam, en hij loopt nog steeds. Op 30 mei gaat seizoen 5 in première. Van alle Netflix producties heeft deze serie de hoogste IMDB waardering. Kevin Spacey speelt de hoofdrol als Francis “Frank” Underwood, een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C. Het politieke drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990.

Orange Is The New Black

Sinds zijn debuut in 2013 won de serie al meer dan 25 prijzen, waaronder een aantal Emmy’s. Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

Stranger Things

Deze Sci-Fi serie draait om mysterieuze verdwijningen van een aantal jonge mensen. De serie wordt gewaardeerd om zijn authentieke weergave van de jaren ’80. Na House of Cards is dit de best beoordeelde Netflix Original serie op IMDB.

Narcos

Nog zo’n serie die gewaardeerd wordt om zijn authenticiteit. Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw.  Met acteurs die goed gecast zijn kijkt de serie weg als een documentaire.

Making a murderer

Making a Murderer is een docu-serie en gaat over het leven van Steven Avery, een man uit Wisconsin die achttien jaar lang onterecht in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting van Penny Ann Beernsten. DNA-analyse linkte de verkrachting later aan Gregory Allen, een man die ook andere misdaden heeft gepleegd in Manitowoc County. Avery werd vrijgelaten en startte een rechtszaak tegen Manitowoc County en enkele ambtenaren die te maken hadden met zijn eerste arrestatie. Kort na het aanspannen van de rechtszaak werd Avery beschuldigd van moord op Teresa Halbach, waarbij dezelfde ambtenaren betrokken waren in het onderzoek. De serie won 4 Emmy’s.

LEES OOK:

>> Netflix wil je betalen om series en films te vertalen
>> Deze Netflix-hacks maken je binge-watching een stukje makkelijker

Bron: Nu.nl, IMDB | Beeld: Pinterest