Tien tips om geld te besparen

header

De zomer is voorbij en dat zul je misschien in je portemonnee wel merken: al die festivals, weekendjes weg en chique etentjes kosten niet niks. Daarnaast komt de maand december steeds dichterbij en zijn veel dames begonnen aan een nieuw studiejaar. Redenen genoeg om eens geld te besparen (wat je dan weer uit kunt geven aan een nieuwe tas of die dure lipstick…) door middel van deze tien tips. Here we go!

#1: Bewaar je bonnetjes

Gooi alsjeblieft niet direct de bon weg wanneer je net iets hebt gekocht, ook al is het maar iets kleins. Door je bonnetjes te bewaren krijg je een beter inzicht in wat je elke maand of week uitgeeft. Probeer het eens en je zult versteld staan van hoeveel je eigenlijk aanschaft.

#2: Stop met impulsieve aankopen

Geef het maar toe, ook jij maakt je regelmatig schuldig aan het doen van impulsieve aankopen. Die Michael Kors tas van de nieuwste collectie? Die schoenen die je waarschijnlijk maar éen keer zult dragen? De volgende keer wanneer je een enorme drang krijgt om een aankoop te doen kun je beter zo snel mogelijk de winkel verlaten. Spullen kopen die je niet nodig hebt is zonde van je geld en het zorgt ervoor dat je straks door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je je kast induikt. Kom je thuis en denk je nog steeds aan die mooie jas die je toch niet hebt gekocht?  Dan weet je zeker dat dit item het investeren waard is. Af en toe mag je jezelf best trakteren, maar doe het met mate. Het moet geen gewoonte worden!

#3: Ga met de fiets

Tenzij je kilometers ver van je werk of opleiding woont is fietsen een goede oplossing om geld te besparen, het milieu een handje te helpen én in beweging te blijven. Do I need to say more?

1

#4: Kijk uit met sale

De uitverkoop is erg tricky, want shoppen in de uitverkoop staat bijna gelijk aan het doen van impulsaankopen. Die schoenen van tweehonderd euro die afgeprijsd zijn naar honderd euro lijken misschien enorm goedkoop, maar had je ze ook gekocht als ze niet waren afgeprijsd en ‘gewoon’ honderd euro kostten? Vast niet. Die felle rode afprijsstickers kunnen enorm aantrekkelijk zijn maar pas er wel mee op. Daarentegen kun je met basic items en wardrobe essentials nauwelijks de mist in gaan, zeker niet als ze in de uitverkoop zijn. Save that money baby!

#5: Maak je lunch thuis

Door je lunch thuis te bereiden bespaar je geld en weet je precies wat je eet. Grote kans dat het een stuk gezonder is dan het eten in de kantine!

Lees ook: lunchrecepten met hüttenkäse

#6: Bespaar energie en water

De meesten van ons laten de televisie, radio of lichten aan wanneer we eventjes weg zijn. Stop hiermee en je bent verzekerd van een lagere energierekening de volgende maand. Probeer ook eens korter en kouder te douchen. Dit scheelt niet alleen geld, maar het is ook een stuk beter voor je huid: hoe langer je onder de hete douche staat, hoe meer je je huidje uitdroogt.

#7: Doe je workouts thuis

Er zijn ontzettend veel video’s op het internet die je op een uitstekende manier laten zien hoe je je workout het beste kunt doen. Buiten in de frisse lucht hardlopen is ook een manier om geld te besparen op je sportschoolabonnement. Je moet hier echter wel een dosis goede discipline voor hebben: sporten in een groep is nu eenmaal een stuk meer motiverend. Ga daarom eens hardlopen met je vriendinnen om toch dat groepsgevoel vast te houden!

#8: Kwaliteit boven kwantiteit

Of het nu om kleding, make-up of gadgets gaat, investeer in kwaliteit. Het is misschien even slikken wanneer je een dure aankoop doet, maar in de toekomst zul je er alleen maar geld op besparen. Niemand wil elke maand geld uitgeven aan reparaties, right?

#9: Bespaar op je belkosten

Elke maand een hoge telefoonrekening? Zoek eens naar andere manieren om met vrienden en familie te bellen. Er zijn enorm veel apps zoals Viber waarmee je gratis kunt bellen. Skype en FaceTime is ook een uitkomst!

#10: Kopen & verkopen

Tweedehandswebsites zijn onwijs handig omdat ze op twee manieren voordelig zijn: jij kunt er geld mee verdienen én je kunt er geld door besparen. Duik eens in je kledingkast en verkoop de items die je toch niet draagt. Je zult versteld staan hoeveel geld dit kan opleveren!

Bron: trendingpost, tumblr