6 Tips om een gratis upgrade te scoren

Opgepropt in een vliegtuigstoel met je knieën in je nek is niet altijd een pretje. Verlangend naar de business class probeer je nog een keer een goede houding te vinden in deze veel te krappe ruimte. Hoe krijgen mensen dat toch voor elkaar zo’n gratis upgradeBusiness class of een betere hotelkamer, dat willen we allemaal wel! Er zijn genoeg manieren waardoor je een upgrade kunt krijgen. Staat er toevallig nog een vliegreisje op de planning? Dan komen deze tips misschien wel van pas.

Vacation time!

 1. Business class looks
  De eerste stap op weg naar een upgrade is om er verzorgd uit te zien. Laat het trainingspak lekker in je koffer of thuis en kleed je alsof je thuis hoort in de business class. Dress to impress!
 2. Early bird
  Als je gaat vliegen, zorg er dan voor dat je heel vroeg bij de check-in balie verschijnt. Vraag daar of er upgrades beschikbaar zijn of dat ze je een beetje bovenaan de lijst kunnen zetten. Ook al zeggen ze nee, ze zullen aan je denken als er last minute toch iets vrij komt. Een andere manier is om juist heel laat bij de gate te verschijnen. De vlucht kan dan overboekt zijn en ach zo erg is het niet om de volgende vlucht te nemen. Het voordeel hiervan is namelijk dat ze je hoogstwaarschijnlijk een stoel in de business class zullen geven voor het ongemak.
 3. Be nice
  Wees aardig tegen de mensen die er uiteindelijk voor zorgen dat je een upgrade krijgt. Tijdens een vlucht is dit de purser en in een hotel is dat de receptionist. Maak een klein praatje met ze en laat zien dat je de service erg waardeert. Grote kans dat ze je zullen herinneren als er bijvoorbeeld een stoel vrijkomt in de business class. 
 4.  Spaar de frequent flyer miles
  Als je een trouwe klant bent bij een vluchtmaatschappij is het makkelijker om aan upgrades, toegang tot de lounges en gratis FreeBees te krijgen. Ben je fan van een bepaalde airline? Meld je dan aan voor hun frequent flyer programma. Vaak kun je ook een creditcard nemen waarmee je de punten opspaart. En wie weet zit jij straks wel in de business class.
 5. Goede timing
  Wanneer je vooraan een lange rij gasten staat, is het niet handig om voor een gratis upgrade te vragen. Zodra ze jou iets geven weten de receptionistes dat ze ook aan andere moeten geven. Goede timing is dus enorm belangrijk! Kies dus voor een moment wanneer het rustig is en sla je slag.
 6. Boek bij het bedrijf zelf
  Het is natuurlijk net zo makkelijk om je vlucht, hotelkamer of huurauto via een ander bedrijf te boeken. Dit is alleen niet heel handig als je een betere service wilt hebben. De personen die de macht hebben over jouw upgrade zijn eerder geneigd om te belonen voor een directe boeking.

Deze zes tips brengen je een stapje dichter bij die gratis upgrade. Gooi al je charmes in de strijd en wie weet zit je straks te genieten in de business class.

LEES OOK:

Cute! Deze honden moet je volgen op instagram
Good to know! Van deze 10 producten krijg je dus gele tanden
New year, new home! Dit zijn de interieurtrends van 2018

Bron: FemFem | Beeld: Unsplash