7 redenen om een wereldreis te maken

Momenteel ben je super trendy wanneer je besluit te gaan reizen. De een vertrekt na zijn of haar studie naar het verre Thailand, terwijl de ander zijn of haar baan (tijdelijk) opzegt om voor onbepaalde tijd naar Canada te vertrekken. Bovendien word je op Instagram platgegooid met knappe kiekjes van tropische of juist Scandinavische hotspots. Al met al worden we op allerlei manieren lekker gemaakt om op reis te gaan. Twijfel jij ook over een wereldreis? Niet lang meer! Na het lezen van dit artikel wil je vandaag nog een ticket boeken.

#1 YOLO

Oftewel: you only live once. Het is nu eenmaal een feit dat we allemaal dood gaan. Wauw, even een peptalk. Maar heus, het leven is zo mooi en kan elk moment afgelopen zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en op dat moment wil je geen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

#2 Tijd versus geld

In het leven wordt van alles van ons verwacht. We studeren, vinden een baan, trouwen en krijgen kinderen. Dit vaste riedeltje voelt misschien vertrouwd, maar de vraag is of jij er gelukkig van wordt. Bovendien is het maken van herinneringen uiteindelijk belangrijker dan veel geld verdienen door alleen maar volgens een vast stramien te leven.

#3 Reizen = leren

Door te reizen open jij je geest. Wanneer je leeft op een andere plek en je te maken krijgt met andere culturen en gewoontes, leer je te denken en leven vanuit andere perspectieven. Daarnaast leer jij jezelf open te stellen en word je gedwongen uit je schulp te kruipen en met nieuwe mensen in contact te komen. Je leert immers het meest wanneer je dingen ervaart.

#4 Talen

Niet alleen verbeter jij jezelf en leer je om te gaan met andere culturen en gewoontes, ook kom je in aanraking met vreemde talen. In de tijd dat je op school zat zag je het écht niet zitten om Spaans te leren, terwijl je tijdens een reis naar Latijns Amerika binnen no-time vloeiend Spaans spreekt.

#5 Zelfvertrouwen

Nog steeds niet over de streep? Dít is de beste reden om een wereldreis te maken. Reizen brengt je namelijk de allerbelangrijkste skill in het leven, namelijk zelfvertrouwen. Thuis zijn er altijd mensen die naar je om kijken en er voor je zijn wanneer je in een dip zit. In een ver vreemd land moet jij je eigen boontjes doppen en leer je zelf wie en wat goed is voor jou.

#6 Boost je cv

Je leraar heeft het waarschijnlijk altijd al gezegd: vertrekken naar het buitenland geeft je cv een enorme boost. En wat dat betreft maakt het niet eens uit voor hoelang je weg bent geweest. Een rondreis, stage, minor of andere reden om te reizen verrijkt je cv en carrière.

#7 Betaalbaar

Last but not least: reizen naar verre landen wordt alsmaar goedkoper. Steeds meer landen staan open voor toerisme waardoor de uitgaven voor een wereldreis opeens een heel stuk dalen. Bovendien kun je, met dank aan het internet en smartphones, gemakkelijk communiceren met mensen over de hele wereld waardoor de drempel om een verre verblijfplaats te boeken, lager ligt.

Travel gear

Jack Wolfskin
OTTO
€99,95

Havaianas
NELSON
€27,99

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€49,99

Lancaster
DE BIJENKORF
€31,50

My Jewellery
MY JEWELLERY
€15,95

America Today
DE BIJENKORF
59,99 47,99

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5 veranderingen in je doen en laten na het trouwen
Omarm je uitgroei: soft roots zijn hot
10x dit herken je als enige vegetariër van je vriendengroep

Bron: All Women’s Talk | Beeld: Unsplash