Dit zijn de gaafste schaatsbanen ter wereld

schaatsbaan

Ik ben gek op schaatsen. Nee, sterker nog: Ik houd van schaatsen. Waar anderen op wintersport gaan en de piste af skiën, glijdt ik liever op smalle ijzers over bevroren water. En met mij nog vele anderen. Speciaal voor de schaatsliefhebbers hebben we een lijstje met de meest magische schaatsbanen ter wereld waar je kan genieten van de winter met vrienden of familie.

Parijs, Frankrijk

Een hotel met eigen ijsbaan in hartje Parijs? Yes please! Het elegante Hotel Plaza Athenee Paris ligt aan Avenue Montaigne en heeft een Dior Institute Spa, vijf (!) restaurants, een cocktailbar en dus ook een eigen ijsbaan. Na een heerlijk winters dagje in de stad kun je in het hotel heerlijk ontspannen, terwijl de schaatsliefhebber overdag of ’s avonds over het ijs glijden in de lichtstad.

Amsterdam, Nederland

Ah, onze eigen kikkerlandje staat er ook op. Als je in de winter onze hoofdstad bezoekt is het geen slecht idee om langs te gaan bij de prachtige ijsbaan op het Museumplein. Je hebt nog tot begin februari om hier je ijzers onder je voeten te binden.

Vail, Verenigde Staten

In Vail, Colorado, is er genoeg te beleven. Van skiën tot snowboarden en van een wandeling in de sneeuw tot schaatsen. Vijf minuten van de pistes verwijderd bevindt zich een luxueus resort met haar eigen schaatsbaan tijdens de wintermaanden.

Londen, Verenigd Koninkrijk

De prachtige Engelse hoofdstad heeft een aantal schaatsbanen verspreid over de stad. De echte favoriet is toch wel de schaatsbaan bij het Somerset House. Dit vanwege de unieke locatie en magische sfeer. Op slechts honderd meter afstand bevindt zich een luxueus appartementencomplex met uitzicht op het Hof van Justitie. Wij weten wel waar we volgend jaar heen gaan.

Chicago, Verenigde Staten

Geniet van een uniek Winter Wonderland in ”Windy City” Chicago. De schaatsbaan ligt op het dak van het stijlvolle The Peninsula Chicago, gelegen aan The Magnificent Mile met een waanzinnig uitzicht. Tussen prachtige wolkenkrabbers doneert de ijsbaan al zijn opbrengsten aan goede doelen voor kinderen in Chicago. Zo krijg je een extra goed gevoel als je hier gaat schaatsen.

Ottawa, Canada

Het Rudeau Canal staat bekend als de grootste schaatsbaan ter wereld en is een prachtige plek om je pirouettes te oefenen tijdens de winter. Het kanaal is bijna acht kilometer lang en gratis toegankelijk voor iedereen.

Bron: Booking.com Beeld: Pinterest