Goedkoop een hotel boeken? Hier moet je op letten!

Wij vertelde je eerder al hoe je heel cheap een vliegticket kan boeken, maar wat doe je als je in het land van bestemming bent? Je wil natuurlijk wel ergens overnachten waar je fijn kunt slapen. Net als met vliegtickets zijn er ook bij het boeken van een hotel een hoop dingen waar je op moet letten. En als je het goed speelt, kun je er zelfs nog een hoop geld op besparen! Benieuwd? Wij vertellen je alles!

#1 Denk na hoe je gaat boeken

Natuurlijk zijn er genoeg sites waar je hotels op kunt vergelijken, maar dit hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Hotels moeten namelijk een flink percentage afstaan en dit verrekenen ze in de prijs. Mail daarom het hotel rechtstreeks en vraag gewoon om een voorstel. De kans is groot dat je een mooie korting krijgt aangezien dit voor hen voordeliger is dan de commissie die zij anders af moeten dragen.

#2 Denk na wanneer je wil

Hoe aantrekkelijk een weekje vakantie ook is, vaak zijn hotels in het weekend een stuk goedkoper. Dit komt doordat de zakelijke markt, die vaak doordeweeks is, stil ligt en er dus kamers leeg staan.

#3 Last minute

Waar last minute boeken bij vliegtickets niet zozeer werkt, scheelt het wel een heel hoop bij het boeken van een hotelkamer. Vooral als je dit in een rustige periode doet, zoals februari. Boek je bijvoorbeeld een hotel in New York in februari? Dan kan een hotel op Times Square slechts €100 kosten, terwijl je voor dezelfde kamer in juli zomaar €250 betaalt. Ka-ching! 

Shop jouw vakantie look!

Only
OTTO
21,99 17,99

Jacqueline de Yong
WEHKAMP
€19,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Orelia
DE BIJENKORF
€40,-

Jo Malone London
DE BIJENKORF
€111,-

Fred de La Bretonière
DE BIJENKORF
€149,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Blog Rebecca: De beste en mooiste hotels van Bali
Voor op de bucketlist: hier slaap je in een drijvend wellnesshotel 
Oh my goals: knalroze hotel op Ibiza 

Bron: Weflycheap.nl | Beeld: Unsplash