5 bikinifouten die iedereen maakt

Bikini fouten die we allemaal maken

De zomer is in volle gang en dat betekent dat voor veel mensen de vakantie in zicht is, yay! Bij de vakantie hoort natuurlijk een fancy bikini of badpak. Wat dacht je van een mooie triangle bikini of sexy push up bikini? Ga je bijna op vakantie of heb jij je bikini voor het Nederlandse zonnetje uit de kast getrokken? Check dan snel de volgende bikinifouten: wedden dat jij ze ook maakt?

#1 Je bikini vergeten uit te spoelen

Ja meiden, je bikini moet je ontzettend goed uitspoelen nadat je deze een dag op het strand hebt gedragen of in chloorwater hebt gezwommen. Spoel restjes zout, chloor, steentjes en zonnebrand na het zwemmen meteen uit je bikini, en het liefst met koud water. Wanneer je dit niet doet, blijven er vaak restjes achter in de stof waardoor je nieuwe bikini binnen no-time verpest is!

#2 Zonnebrand

Het beste moment om zonnebrand aan te brengen is voordat jij je favoriete bikini of badpak aantrekt. De crème is namelijk heel slecht voor de stof van je bikini en zorgt ervoor dat-ie verkleurt. Eerst je zonnebrand in laten trekken, voordat jij je in je bikini hijst. Trouwens, dit is ook veel beter voor je huidje: zonnebrandcrème werkt immers pas een half uur na het insmeren.

#3 Niet douchen voordat je het water in stapt

Jij denkt misschien dat je die douches in het zwembad of strand prima kunt overslaan, maar niets is minder waar. De douche is niet alleen bestemd voor de hygiëne binnen het bad, maar ook goed voor de houdbaarheid van je bikini. Het chloorwater tast je bikini of badpak aan, maar minder als hij van tevoren al nat is met ‘schoon’ water. Hoe dit werkt? De stof neemt dan minder schadelijke stoffen op die in het chloorwater zitten. Even door de kou heen bijten en wél douchen voordat je het zwembad induikt.

#4 Je bikini laten drogen in de zon

Het klinkt misschien het meest logisch en als de snelste manier om je bikini te laten drogen, maar je bikini of badpak kun je beter niet in de zon laten drogen. De felle zon tast de elasticiteit van de stof aan en maakt de kleur fletser en minder mooi. Het beste is om je bikini in de frisse lucht te laten drogen.

#5 Of uit laten hangen

Net zo’n goed idee als het laten drogen in de zon, not. De natte bikini weegt natuurlijk twee keer zoveel als normaal. Dus als je hem hangend laat drogen, zakt het volledige gewicht naar de beneden. Op deze manier vervormt de bikini en worden de touwtjes uitgerekt.

Shop jouw favoriete bikini

Seafolly
DE BIJENKORF
€66,-

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Love Stories
DE BIJENKORF
75,- 52,50

Seafolly
DE BIJENKORF
€56,-

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Love Stories
DE BIJENKORF
50,- 35,-

✰ Shop meer bikini’s in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Beauty hack: deodorant tegen schurende dijen
Shop de leukste badpakken
5 tips om sneller bruin te worden

Beeld: Unsplash