Dit moet je zien: Het grootste chocolademuseum ter wereld!

chocolademuseum, antwerpen, wat te doen

Hier moet je heen: het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld! Inderdaad, onze Belgische buren hebben zojuist nog een reden toegevoegd aan het lijstje waarom je zo snel mogelijk een bezoekje aan Antwerpen moet plannen. Zie het al voor je? Eindeloos shoppen, heerlijk tafelen, minimaal 3 kriek op een dag drinken.. Het klinkt als muziek in de oren! Maar een beetje cultuur snuiven hoort er natuurlijk ook bij, en daar heeft het team van Chocolate Nation ook aan gedacht. Dus, als je niet weet wat te doen in Antwerpen, is een bezoekje aan dit museum het meer dan waard. Zo vertellen zij je over de geschiedenis van de geliefde Belgische chocolade, en jij houdt daar naast veel Instagram-worthy content ook een goed gevulde buik aan over! Deze chocolade-experience is daarom niet zomaar je gewoonlijke musea-bezoek maar eerder een hotspot die je gezien moet hebben.

Dit moet je zien: Het grootste chocolademuseum ter wereld!

Het museum heeft 14 gethematiseerde ruimtes die jou 60 tot 90 minuten meenemen in het verhaal van Belgische chocolade. Je begint bij de plantages waar de cacaobonen geteeld worden en wordt uiteindelijk meegenomen in het proces dat zorgt voor de karakteristieke smaak van Belgische chocolade. Ook gaat dit museum diep in op chocoladetradities, merken, producten en innovaties die zorgden voor de wereldwijde reputatie. Het mooiste is natuurlijk dat beleven, en dus ook proeven, een groot onderdeel van de tour is. Heb je Antwerpen uitspeelt? Ga dan een middagje langs in waarschijnlijk het leukste museum van Antwerpen. Mocht je kleine kinderen hebben, is dit ook een superleuk uitstapje! Er is namelijk ook rekening gehouden met de kleine zoetekauwen! Er is voor kinderen een speciale chocoladebeleving op maat genaamd Le Petit Chocolatier.  Mocht je na afloop van de tour nog geen buikpijn hebben, heeft Chocolate Nation een shop waar jij naast de meest bekende merken ook chocolade uit het eigen atelier kunt kopen. Als dat niet de ultieme Belgische ervaring is..

Heb jij al zin om je vingers letterlijk af te likken in dit belevingsmuseum? Klik dan hier voor meer informatie over tickets en openingstijden.

 

Shop de look!

Levete
SHOE CLUB
€ 239,95

Mango
DE BIJENKORF
€ 39,99

Nubikk
ARENDONK.NL
€ 189,99

Guess
DE BIJENKORF
€ 125,00

Zag Bijoux
HUDSON’S BAY
€ 17,95

Cluse
HUDSON’S BAY
€ 89,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Chocolate Nation | Beeld: Chocolate Nation