On a budget maar wil je toch op reis? Zo doe je dat

Op vakantie gaan is natuurlijk het allerleukste wat er is. Het is vrijdagavond en je speurt het internet af naar vliegtickets en airbnb’s. Je handen beginnen te jeuken en je koffer is al bijna ingepakt. Helaas is je bankrekening het er niet helemaal mee eens dat jij volgende week aan de andere kant van de wereld zit. Maar laat dit je niet tegen houden, want ook al leef je op een budget, op reis gaan is nog steeds mogelijk. Met deze handige tips zit jij volgende week in het vliegtuig of lig je misschien al op een tropisch strand.

Everyday is one step closer to summer

 • Staycation
  Uit een kokosnoot drinken op Hawaii zit er misschien niet in, maar een weekendje Parijs is net zo leuk. Een vakantie in de buurt of zelfs in eigen land is een stuk goedkoper, maar geeft je alsnog een leuke minivakantie. Verblijf een paar dagen in een Airbnb die je al kunt scoren vanaf €24. Als je dan toch liever een weekje op het strand ligt, zou je wel met het vliegtuig moeten gaan. Maar ook hierop kun je geld besparen waardoor je binnen je budget blijft.
 • Dinsdag is de dag waarop jij je tickets moet boeken
  Dinsdag is de dag waarop vliegmaatschappijen de nieuwe vliegdeals online zetten. Op dit moment weten ze namelijk dat de vluchten voor het weekend vol zitten.
 • Last-minute it is
  Er wordt al heel lang gezegd dat last-minut boeken het goedkoopst is. Helaas is dit niet meer helemaal waar. Zes weken voor de vlucht willen vliegmaatschappijen graag af van alle stoelen die nog niet gevuld zijn. Tijdens deze periode kan de prijs van de tickets dus dalen. Het allergoedkoopste is om gewoon naar het vliegveld te gaan en te kijken voor welke vlucht er nog stoelen vrij zijn. Kun je dit meteen van je bucket-list afstrepen.
 • Incognitovenster
  Zorg ervoor dat je na het zoeken van vliegtickets het incognitovenster op je computer uitschakelt. Als je dit niet doet slaat de website jouw zoekgegevens op en wordt het bijna onmogelijk om nog een keer goedkope tickets te vinden. Deze functie vind je rechts bovenin je browser, bij de drie puntjes. Als je op die puntjes klikt, kun je kiezen voor ‘nieuw incognitovenster openen’. Hiermee schakel je het uit en blijf je de vliegdeals zien (wel zo handig.)
 • Geen retourtje, maar twee enkeltjes
  Wil je geld besparen? Dan is het goedkoper om twee enkeltjes te boeken in plaats van één retourtje. Vergelijk ook tussen verschillende vliegmaatschappijen, dit geeft je ook meer vrijheid over de dagen dat je wilt vliegen.

Logeren on a budget

Naast een vliegticket heb je natuurlijk ook een verblijfplaats nodig. Op dit gebied zijn er veel mogelijkheden, ook als je op een klein bedrag leeft. Je kunt bijvoorbeeld je tent meenemen; dat is goedkoop en ook nog eens mega gezellig! Kamperen is natuurlijk niet iedereen zijn ding en dat snappen wij. Zie je die tent niet zo zitten? Dan kun je gemakkelijk hotels met elkaar vergelijken op prijs.

Ben je dus echt toe aan een vakantie, maar houd je het liever goedkoop? Dan komen deze tips helemaal van pas en lig je voor je het weet misschien wel onder een palmboom. Let’s travel! 

LEES OOK:

6 Tips om een gratis upgrade te scoren
Omg! er bestaat een onderwater restaurant
Nog geen weekend plannen? Dit kun je allemaal doen! 

Bron: FemFem | Beeld: Unsplash