Reis op de planning? Zó scoor je goedkope vliegtickets

Reizen is natuurlijk het allerleukste dat er is. Vooral als je naar een land gaat waar je nog niet eerder bent geweest. Het nadeel alleen is dat het klauwen met geld kost. Voor bijvoorbeeld alleen het boeken van vliegtickets geven we eigenlijk veel te veel uit. Best zonde, als je bedenkt dat je dit veel voordeliger kunt doen. Hoe? Wij vertellen je precies hoe jij goedkope vliegtickets scoort!

Zó scoor je goedkope vliegtickets

#1 Boek je vliegticket niet te vroeg

Vliegtickets zijn gemiddeld zes tot acht weken voor vertrek het goedkoopst. En denk je dat een last minute vliegticket heel cheap is? Fout! Vaak is deze een stuk duurder.

#2 Kies je bestemming goed

Eigenlijk is het heel logisch: bestemmingen als New York of Bangkok zijn, doordat er veel maatschappijen naartoe vliegen, een stuk goedkoper dan bestemmingen waarbij dit niet het geval is. Kies je bestemming dus goed, wil je op de centen letten.

#3 Wees flexibel

Als je goedkoop wilt reizen, is het belangrijk dat je flexibel bent. Zo kan een vertrek op een dag eerder of later soms tientallen euro’s schelen. Ook het kiezen voor een andere luchthaven kan verschil maken, zoals Brussel of Eindhoven.

#4 Denk na over hoe je boekt

In plaats van een retour te boeken, kun je ook kijken of het loont om twee enkeltjes te boeken. Vaak is dit namelijk voordeliger en misschien kan het, door de vliegtijden, ook een extra vakantiedag opleveren.

#5 Denk goed na wanneer je boekt

Sommige dagen en momenten op een dag zijn een stuk voordeliger wat betreft vliegtickets. Op een woensdag betaal je bijvoorbeeld veel minder dan als je op een andere dag vertrekt. Maar ook het moment wanneer je boekt is belangrijk. Verschillende studies beweren bijvoorbeeld dat dinsdag om 15:00 uur boeken de beste tijd is om de beste deals te vinden.

#6 Combinatie van luchtvaartmaatschappijen

Zorg altijd dat je kiest voor een combinatie van luchtvaartmaatschappij. Dit kan namelijk velen euro’s schelen. KLM is bijvoorbeeld beter vertegenwoordigd vanaf Amsterdam, maar vanaf Londen heeft British Airways veel meer vluchten. Als je een vlucht kunt boeken met twee luchtvaartmaatschappijen zijn er meer stoelen beschikbaar en is een ticket boeken dus ook veel goedkoper.

Met deze tips reis jij voortaan een stuk voordeliger! En geloof mij maar: dat is veel relaxter vliegen.

Shop hier je vliegtuig outfit

Opus
DE BIJENKORF
€29,95

Colourful Rebel
DE BIJENKORF
€49,95

Bodyflirt
BONPRIX
28,99 22,99

Delsey
DUIFHUIZEN
129,00 89,-

Bugatti
OTTO
€49,99

Barts
DE BIJENKORF
€29,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

7 redenen om een wereldreis te maken
Dít zijn de veiligste plekken in het vliegtuig

Bron: Weflycheap.nl, Paperflies| Beeld: Unsplash, Giphy