Roadtrip maken? 6x routes voor op je bucketlist

roadtrip

Roadtrip bucketlist

Als je aan een roadtrip denkt, zie je waarschijnlijk snel een stoffig Volkswagenbusje voor je die je via de Amerikaanse Route 66 naar rotsachtige, verlaten plekken brengt. Of je denkt aan kamperen in de bossen, terwijl jij en je reisgenootje marshmallows roosteren op een kampvuurtje en er vrede mee hebben dat een dagelijkse douche voorlopig even verleden tijd is. Wat een roadtrip voor jou ook inhoudt: een onvergetelijke ervaring is het by far. Dus, alle roadtrippers verzamelen! De redactie van StyleToday zet 6 routes op een rijtje die jou misschien wel overhalen om de avontuurlijkste reizen aan te gaan. Lees je mee?

Route 66, Amerika

roadtrip

Route 66 is misschien wel de meest bekende route van Amerika. 4000 kilometer lang rijd je dwars door de U.S.A., van het zanderige oosten naar het groene westen. De staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië kun je afvinken van je lijstje na het maken van deze fantastische roadtrip. Trek er wel één tot twee maanden voor uit als je alles wilt zien, want in afstanden kun je je in Amerika flink vergissen.

Amalfi, Italië

roadtrip

Niet ver van huis, maar net zo avontuurlijk. De kustweg rond Amalfi is zo’n 56 kilometer lang en biedt uitzicht op het strand, torqooiskleurig water en stadjes die tegen een klif zijn geplakt. Af en toe moet je wel even een sterke maag hebben, want bochten, kronkels en afgronden horen bij het landschap. Maarja, je krijgt er ook wél wat voor terug: een super gave vakantie!

de Alcan Highway, van Canada tot Alaska

roadtrip

Heb je de film Into the Wild wel eens gezien? Nou, dat soort uitzichten kan je verwachten wanneer je de Alcan Highway afrijdt van Canada tot Alaska. 2167 kilometer lang sta je oog in oog met prachtige meren, hot springs en af en toe een verdwaalde puma of bruine beer. Deze roadtrip is in de winter alleen bedoeld voor de diehards: sneeuwkettingen, een megadikke winterjas en een overlevingssetje zijn een must als de temperaturen onder het nulpunt komen.

Route 62, Zuid-Afrika

roadtrip

Tijdens deze trip van ruim 748 kilometer kom je een hoop wijnproeverijen tegen, dus het is te hopen dat jij de passagier bent in plaats van de bestuurder! Het begint allemaal in Port Elizabeth, vanuit daar rijd je naar Kaapstad en kun je met volle teugen genieten van de valleien, kliffen, rivieren en indrukwekkende dierenwereld. Ook leuk: ergens halverwege kom je langs Warmwaterbergspa, waar je kunt relaxen in een Romeins badhuis. Twee vliegen in één klap, dus!

De Atlantic Road, Noorwegen

roadtrip

Wanneer je deze roadtrip maakt raak je waarschijnlijk snel de tel kwijt van het aantal bruggen. Maar hoe leuk is dat, zo kom je namelijk nog dichterbij de watervogels, walvissen en zeehonden die aan de Noorse kustlijn leven. Na 8 kilometer heb je de route van a tot z afgelegd, maar wat een ervaring is het!

The Great Ocean Road, Australië

roadtrip

Start deze roadtrip vanaf het levendige Melbourne en rijd langs de kust omhoog naar Adelaide. Wat je onderweg tegenkomt zul je nooit vergeten: langs de kust sta je oog in oog met de 12 apostelen, oftewel de enorme, afgekerfde rotsen die tot het kleine groepje wereldwonderen horen. Vele films zijn hier opgenomen vanwege het sprookjesachtige landschap, dus het is de hoogste tijd om zelf al dat natuurschoon te mogen bewonderen. Boeken maar!

Hebben we je overgehaald met deze fantastische reizen die van jouw vakantie een onvergetelijke ervaring maken? Wij zijn in ieder geval super excited en we boeken het liefst vandaag nog!

Shop je roadtrip outfit!

Balalook
BALA LOOK
€16,50 9,95

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€29,95

Calvin Klein
BIJENKORF
€80,00 56.00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95

Ikki
OMODA
€49,95

Mango
DE BIJENKORF
€29,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Roadtrip test: welk type Fiat-rijdster ben jij?
10 redenen om alleen te reizen

Beeld: Unsplash