Travelguide: “Curaçao – Het hele jaar door zomer”

Curaçao (in het Papiaments: Kòrsou) is één van de drie ABC eilanden in de zuidelijke Caraïbische Zee, vlak voor de kust van Venezuela. De hoofdstad op het eiland is Willemstad en Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba de Benedenwindse Eilanden. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst en het meest ‘Nederlands’. Het hele jaar door vliegen Nederlands deze kant op om vakantie te vieren of te overwinteren. Wij vlogen dit jaar met Tui die kant op om Kerst en Oud en Nieuw te vieren en dat was een groot succes! Toen Yuki net 4 maanden was gingen we naar Aruba en dat beviel ons zo goed dat we dit jaar weer die kant op wilden gaan. Maar dit keer met 2 kids! Spannend…

Curaçao is 444 km² en heeft een populatie van 161.014. Het is hier het hele jaar door zomer en daarom dus de ideale vakantiebestemming. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5°C en de warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9°C. Hier overwinteren is dus zeker geen slecht idee. Waar je moet zijn, wat je moet doen en wat de leukste en beste restaurants zijn dat lees je hier!

Hotels

Curaçao heeft enorm veel hotels en deze zijn verspreid over het hele eiland. Reis je met (kleine) kinderen dan kan ik de appartementen en bungalows rondom het Jan Thiel strand enorm aanraden. Hier heb je alles op loopafstand en de accommodaties zijn mooi, schoon en goed verzorgd. Het Chogogo Time to Smile en Morena Eco Resort zijn hele goede opties. Wil je een week echt super de luxe vakantie vieren boek dan het Baoase hotel. Reis je zonder kinderen en wil je meer in de buurt van Pietermaai zitten? Dan is BijBlauw een prachtig hotel op een perfecte loactie.

De mooiste stranden

Curaçao heeft de meest prachtige, uitgestrekte witte zandstranden die je misschien wel ooit hebt gezien. Palmbomen en de felblauwe zee maken het plaatje helemaal af. Maar de mooiste stranden? Dat zijn de stranden van Jan Thiel, het strand rondom Mambo Beach, Grote Knip, Cas Abou en natuurlijk het strand van Klein Curaçao. Wil je snorkelen met zeeschildpadden? Dan moet je bij Playa Piskado zijn.

Lekker eten in Curaçao

In Curaçao heb je op elk menu friet, bitterballen, pannenkoeken en broodjes frikadel op het menu staan. Zin in een patatje speciaal of oorlog? Ook dat is geen probleem. Prima voor een keer, maar je wil ook gewoon lekker eten. De beste restaurants van het eiland zijn BijBlauw, Mosa, en Kobe. Locale hotspots die je niet mag missen zijn de BBQ Espress, Visserij en Purunchi.

Leuke dingen doen op Curaçao

Naast de hele dag snorkelen en op het strand liggen is een bezoek aan de stad Pietermaai iets wat je zeker moet doen. De gekleurde huisjes, de haven en de indrukwekkende Koningin Julianabrug zijn leuk om te bekijken. Ook is er een Sea Aquarium waar je veel kunt leren over de onderwater wereld en kunt genieten van zeehonden en dolfijnenshows. Een boottocht naar het onbewoonde eiland Klein Curacao is ook zeker een must. Ben je op vakantie met wat oudere kids dan is Splash (een soort aquapark midden op zee) voor het strand van Mambo Beach zeker een aanrader!

Curaçao is de ideale bestemming voor met kids. Of deze nu groot of klein zijn. Voor baby’s en peuters zijn er genoeg strandjes en zwembaden om zich te vermaken en voor wat oudere kinderen of pubers is hier ook genoeg te doen en te beleven. Veel beachparty’s en feesten dus niemand hoeft zich hier te vervelen!

Liefs Rebecca

Voor meer tips, check MyTravelBoektje.com