Uit onderzoek blijkt dat spoilers je favoriete serie juist leuker maken

We kennen het allemaal: gisteravond heb je de nieuwste aflevering van je favoriete serie niet kunnen kijken. Deze staat ingepland voor vanavond samen met een grote bak popcorn. Al jouw vriendinnen daarintegen zaten gisteravond aan de buis gekluisterd en hebben de aflevering wel gezien. De volgende ochtend merk je dat meteen, want je krijgt de ene na de andere spoiler te horen. Aan het einde van de dag weet je al hoe de aflevering gaat lopen zonder dat je er één seconden van hebt gezien.

The only marathon I’ll ever run is 6 seasons on Netflix

Ja, van spoilers worden we niet heel erg vrolijk. Toch blijkt het dat een serie juist leuker wordt door spoilers. Ik maak geen grap, er is onderzoek gedaan naar deze bewering door de Universiteit van Californië. Het onderzoek werd uitgevoerd met twaalf korte verhalen in drie verschillende versies. Eén van de drie had geen spoilers, de tweede had meteen aan het begin al een spoiler en de derde had een spoiler verwerkt in het verhaal.

Hieruit bleek dat de verhalen waar spoilers in zaten het best werden beoordeeld. Daarnaast vonden de deelnemers de teksten met de spoilers gemakkelijker te begrijpen en te lezen. Psychologie-professor Nicholas Christenfeld vertelt dat het verhaal juist spannender wordt als er spoilers aan te pas komen. Als het einde van een aflevering per ongeluk wordt gespoiled, ga je tijdens het kijken van de aflevering beter letten op ingewikkeldheden.

Dus de volgende keer als je vriendin zich per ongeluk verspreekt, wordt de serie eigenlijk alleen maar beter.

LEES OOK:

Jess! Er komt een nieuw seizoen van New Girl
6 Tips om een gratis upgrade te scoren
Cute! Deze honden moet je volgen op Instagram

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images, Giphy