Was jij vroeger rebels? Dan heb je deze streken sowieso uitgehaald

Terwijl we op het moment zelf wensten ‘groot’ te zijn, denken we nu nog vaak terug aan hoe leuk en zorgeloos het leven was toen we nog naar de basisschool gingen. Alles stond voor ons klaar, overal werden we mee geholpen en na schooltijd hadden we zeeën van tijd voor onze vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien hadden we lak aan wat andere mensen van ons vonden en haalden we dagelijks kattekwaad uit. Was jij vroeger ook rebels? Dan heb jij vast veel van deze streken uitgehaald.

#1 Belletje lellen. Bij de boze buurman aanbellen en vervolgens als een malle verstoppen achter de muur of de auto’s die op de oprit stonden.

#2 Stiekem zappen. Met de afstandbediening op pad en vanachter het raam van de buurman stiekem zijn televisie op andere zenders zappen.

#3 Laser streken. Werkte jouw afstandsbediening niet op de televisie van de buurman, dan had je altijd nog een plan B: een laserlampje.

#4 Propjes spugen. Vooral jongens vonden dit leuk om te doen: met een klodder slijm maakte je een propje van papier en die spuugde je dan door een of ander buisje.

#5 Pijlen blazen. Het alternatief op de propjes waren pijlen van oude kranten.

#6 Mais schieten. Oorlogje spelen was nog nooit zo leuk. Ieder had zijn eigen mais of erwten en schoot ze weg vanuit een afgeknipte ballon.

#7 Waterballonnen gooien. Ge-wel-dig. Raampje open, doelwit bepalen, je ballon wegsmijten en daarna zo snel mogelijk achter het raam wegduiken.

#8 Auto’s bombarderen. Dit deden we vooral in de winter. In onze tijd, lag er namelijk enorm veel sneeuw en dat konden we goed gebruiken als munitie voor het bombarderen van langsrijdende auto’s.

#9 Vuurwerkje.Elk jaar hield je wel wat rotjes over van oudejaarsdag. Die kwamen prima van pas als je eens zin had de buurt te verrassen met een flinke knal vanuit een random prullenbak in het park.

#10 Kermis. Op de kermis wonnen we allerlei meuk. Iets wat altijd is blijven hangen (letterlijk én figuurlijk) zijn de zakjes die roken als rotte eieren. Leuk om bij je boze buurman achter te laten na het belletje lellen.

#11 Zoute koffie. Een gouwe ouwe: de suiker in de suikerpot vervangen door zout.

#12 Snoepjes lenen. Vroeger waren we dol op de drogist. Nu nog steeds eigenlijk, maar als kind kwamen we er vooral om ons zakgeld aan een zak snoep uit te geven. Had je net niet genoeg geld bij je? No problemo, dan stopten we gewoon een handje vol snoep in onze jaszak.

#13 Prank calls. Als het weer slecht was, hadden we ook voor binnen onze streken. Zo zochten we random telefoonnummers in het telefoonboek en belden die op met een gekke stem.

#14 Knallende uitlaat. Deze vinden we (met name mannen) nog steeds wel erg lollig. We deden een ballon om de uitlaat van een willekeurige auto, die natuurlijk knapte zodra hij niet meer groter kon worden.

#15 Fopje flauw mopje. In restaurants hadden we ook onze kwajongensstreken bij de hand. We draaiden de dopjes van het peper- en zoutmolentje los zodat de eerstvolgende die het gebruikte, een flinke bubs peper of zout of zijn of haar bordje had liggen.

#16 Kurken schieten. De kurken van de flessen wijn van je ouders bewaarde je. Die kon jij namelijk prima gebruiken als munitie in je oude fietspomp.

Shop de nieuwste items

Vila
WEHKAMP
€39,99

Mango
WEHKAMP
€59,99

Tommy Hilfiger
VAN DALEN
€119,99

Lancaster
WEHKAMP
€20,86

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Josh V
JOSH V
€139,99

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

20 Fox Kids series die we allemaal keken
15 eigenschappen die bewijzen dat je goed bent opgevoed
5 levenslessen die we leerden van Carrie Bradshaw

Bron: entoen.tv | Beeld: Unsplash