Zo lang zou een vakantie moeten duren om écht uit te rusten

vakantie

Met elke zonnestraal die doorkomt kijken we steeds meer uit naar de zomer, niet zo gek ook natuurlijk. Misschien heb je zelfs al een weekje weg geboekt en kun je niet wachten om eindelijk tot rust te komen. Maar is een week eigenlijk wel lang genoeg om écht tot rust te komen?

Het antwoord daarop is nee. Volgens Vlaamse psychologe Fanya Verhenne is een week vakantie (nét) niet lang genoeg om tot rust te komen. Om echt tot rust te komen heb je minimaal acht dagen nodig om bij te komen en niet meer met je werk bezig te zijn. Na de achtste dag kun je pas alles loslaten en de stress van je afgooien. Dus ga vooral langer dan acht dagen weg, anders heeft het nog weinig zin.

Take it easy

Het is ook wel belangrijk dat je in die dagen ook daadwerkelijk aan rust toe komt. Plan dus niet alle dagen vol, maar neem ook de tijd om even niks te doen. Boekje lezen aan het strand, middagdutje in een hangmat, you name it. Zolang je maar gewoon lekker niks doet.

Spijt dat je maar een weekje naar Ibiza hebt geboekt? Dan heb je nu in ieder geval een goed excuus om wat extra vakantiedagen op te nemen. Enjoy!

LEES OOK:

>> Good to know: Feitjes en fabels over zonnebrand
>> Summer vibes: 5x tips om sneller bruin te worden
>> Hebben! De leukste swimwear items onder de 50 euro

Bron: Cosmopolitan NL | Beeld: Pinterest