Zó overleef je een overvolle agenda rondom de feestdagen

feestdagen

De feestdagen zijn naast een leuke en gezellige tijd, ook een periode waarin iedereen druk is. We hebben van alles gepland met familie, vrienden en vriendinnen. Van 1e tot en met nog een 4e Kerstdag. En ja, dat kerstdiner voor je schoonfamilie komt niet uit de lucht gevallen. Om je met de feestdagen een hoop stress te besparen, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet. Kerstmis moet immers geen stressmis worden toch?! Met onderstaande tips komt het vast goed!

Tips bij een overvolle agenda rondom de feestdagen

#1 Blijf lachen

Tip nummer 1 is: blijf altijd lachen, hoe gestresst je ook bent. Je hersenen kennen namelijk het verschil niet tussen een neppe en een echte lach. Wanneer je nep lacht kun je evengoed de happy neurotransmitters produceren, zoals dopamine, endorfine, oxytocine die je helpen te ontspannen.

#2 Stel prioriteiten

Voordat je ‘ja’ zegt op het volgende zoveelste diner, stel jezelf de volgende vragen: heb ik hier belang bij? Of wordt ik hier blij van? Je moet je niet verplicht voelen om op elk voorstel ‘ja’ te zeggen. Alleen op datgene waar je blij van wordt. Neem even een moment om bij jezelf na te gaan of dat zo is en geef dan pas antwoord op het voorstel.

#3 Vergeet niet te genieten

Hoe stressvol deze dagen ook kunnen zijn, vergeet niet om te genieten. Wat vind je leuk aan deze tijd van het jaar? Misschien word je wel intens gelukkig dat je weer een moment hebt met je familie en vrienden, of zie je het weer als een mogelijkheid om te doneren aan een goed doel. Door hierbij stil te staan en te voelen hoe blij deze activiteiten je maken, verzacht je de moeite die je ervoor moet doen.

#4 Maak een planning

Mocht je toch niet kunnen ontkomen aan alle afspraken, maak dan voor jezelf een planning. And stick to the plan! Dit zal je wat meer rust geven zodat jij van de feestdagen kunt genieten.

#6 Stop met het vergelijken op social media

Social media heeft ook invloed op decemberstress. Mensen brengen massaal hun posts uit over kerst en Nieuwjaar. Iedereen wil laten zien hoe perfect het kerstdiner is opgemaakt of hoe mooi de boom versierd is. Laat je hierdoor niet onzeker maken. Bij niemand loopt alles perfect, zelfs de gelikte kersttafel bij de buurvrouw niet.

Zorg dat het geen stresstember wordt, maar een December to remember!

Shop de look!

Bodyflirt
BONPRIX
€34,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€24,95

Levi’s
DE BIJENKORF
€109,95

Sacha
WEHKAMP
€69,99 41,99

Parfois
WEHKAMP
€35,99

Pernille Corydon
DE BIJENKORF
€43,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Refinery 29, Metro Nieuws | Beeld: Unsplash, Pexels