8x Waarom je een keer een retraite op Ibiza moet doen mét je kind!

Afgelopen maand was ik naar een yoga retraite op Ibiza mét kind! Een retraite stond al heel lang op mijn ‘bucketlist’ en soms moet je je bucketlist iets kleiner maken. Dus na een drukke periode leek dit punt op de lijst mij wel een goed idee! Na wat zoeken kwam ik bij de
retraite van Holymama op Ibiza uit. Ibiza is mijn lievelingseiland dus dat leek mij een juiste bestemming en ook nog lekker warm in september. Wel zo fijn. Daarbij lag de focus op yoga en daar houd ik van. Maar je kind kon dus ook mee! Ik twijfelde nog even, is het dan wel genoeg ‘retraite’ zo met kind. Maar achteraf kan ik alleen maar zeggen, doen! Waarom? Hierom!

1. Tijd samen met je kind

Omdat je niet zo snel alleen met je kind op reis gaat – is zo’n reis samen extra bijzonder. Aangezien ik altijd of met de hele fam ga, alleen met partner of alleen met vriendinnen, staat een vakantie alleen met kind niet zo snel op de planning. Maar na deze week dacht ik; dit moet ik vaker doen. Juist omdat ikzelf twee kinderen heb, mijn jongste zoon Fitz is 1,5 jaar en Bobbi is 5, is Fitz er altijd bij als ik met Bobbi ben. Nu was ik een hele week alleen met Bobbi. Er was geen afleiding van Fitz die aandacht vroeg, of mijn partner die aandacht aan Bobbi gaf! We waren gewoon lekker samen en dat was echt heel gezellig.


2. Entertainment voor je kind

Mocht je wel Single Mom zijn ook dan is een retraite met andere moms perfect. Je bent namelijk lekker een week in de zon, hebt tijd voor jezelf want t/m 12.30 is er oppas. Mocht je langer oppas willen, dan kan je dat aanvragen. Daarnaast zijn er ook andere kinderen waar je kind mee kan spelen. Jij bent dus niet 24/7 de entertainer van je kind. Ook zijn er andere moeders, waardoor het ook nog eens gezellig voor jou is!


3. ME-time

Dan nog even terug naar die me-time. Welke moeder heeft dat nou af en toe niet nodig? Dat is dus het fijne van een retraite, er is echt even tijd voor jezelf! In de ochtend gingen de kinderen naar de meest lieve oppassen, die de leukste dingen met ze deden. Bobbi kwam iedere dag terug vol verhalen dus ik hoefde mij echt niet schuldig te voelen dat ze de hele ochtend ‘bij de oppas was’. Die vermaakte zich uitstekend en ik dus ook! De yoga was echt extreem goed! Of je nou beginner of ver gevorderd was, voor iedereen was het uitdagend. Had je een dag geen zin in yoga, ook goed! Na de yoga was er ook nog even tijd heerlijk te ontspannen in de hangmat met een boek.


4. Een week lang wordt er voor je gekookt

Wel het meest lekkerste vegetarische eten ever! Ik vond het al een luxe om een week lang geen boodschappen te doen, niet na te denken ‘wat gaan we nou weer eten’. Dat het dan ook nog eens super gezond en lekker is, dat is dan helemaal te gek!

5. Bijslapen

De hele week vroeg naar bed, dat vond ik ook echt heel erg fijn! Als je met anderen op vakantie bent, kan je moeilijk iedere avond om half 8 in je bed gaan liggen! Maar met mijn dochter kon dat. Ging zij naar bed, ging ik lekker mee, nog even wat lezen maar om 9 uur sliep ik zeker al! Nog nooit zo uitgeslapen geweest een week lang! Kon weken daarna nog teren op de energie die ik daar op had gedaan!


6. Ibiza ontdekken

Ibiza is een super kindvriendelijk eiland en heerlijk om lekker op pad te gaan met je kind en fijne strandjes en baaitjes te ontdekken! Wil je de heerlijke finca met zwembad waar je tijdens de retraite verblijft verlaten, dan is er zeker ook nog genoeg ander leuks te ontdekken.


7. Jij bepaalt!

Ook wel eens lekker. Een week zelf bepalen wat je gaat doen, wanneer, waarheen. Je hoeft met niemand rekening te houden behalve je kind, maar die vind alles wel best! Er waren kinderen tussen de 3 maanden en 6 jaar. Heb je een jonger kind dan moet je misschien rekening houden met een slaapje, maar met Bobbi had ik dat niet! Verder kan je lekker een boek lezen als je dat wilt, geen partner die zeurt dat het ongezellig is als je vroeg naar bed wilt! Kortom een weekje helemaal zelf doen waar je zin in hebt!


8. HolyMama

HolyMama is opgericht door Claudia. Zelf moeder van drie kinderen en haar missie is om met HolyMama een fijne plek te creëren voor moeders en kinderen. Bij HolyMama retreats krijg je Yoga, meditatie, een mooie accomodatie, biologische gezonde maaltijden bereid door privé koks, snacks, kinderopvang en een beauty treatment zoals een facial of pedicure. Het is een ‘all inclusive’ vakantie voor moeder en kind. Een retraite waar je je kind mee naar toe kan nemen… doen dus! Check http://www.holy-mama.com voor meer info.

LEES OOK:

Wat? Is Kourtney Kardashian nu ook zwanger
Mommy Diary: Jamie – Lee’s family & the city