Oeps! Van deze babynamen krijgen ouders het meest spijt


Je bent in verwachting, hoezee! Maar nu komt het moeilijkste gedeelte: een babynaam bedenken. Oké, natuurlijk zijn er veel meer dingen die moeilijk zijn, zoals de bevalling of het moment dat je door je zwangere buik je normale kleding niet meer past, maar babynamen zijn ook een hele klus. Zowel jongensnamen als meisjesnamen. Want wil je nu een korte babynaam of juist een stoere babynaam? En hoe weet je of je wel de juiste naam hebt uitgekozen? Straks heb je je zoontje John genoemd en kom je er, als hij zestien is, achter dat hij eigenlijk meer een Eugene is. Wat dan? Je kunt een naam niet zomaar veranderen.

Het zou je maar gebeuren: dat je zo’n leuke naam hebt gekozen, maar er na een tijdje achter komt dat je misschien de verkeerde naam hebt gekozen. Uit onderzoek van Mumsnet blijkt dat dit nog best vaak het geval is. Maar liefst 18 procent (van meer dan duizend mensen die meededen) heeft spijt van de gekozen babynaam. 18 procent!

Spijt van babynamen: het gebeurt vaker dan je denkt

De eerste spijtgevoelens komen bij 32 procent zelfs al binnen zes (!) weken na de geboorte. Een ander deel, 23 procent, krijgt spijt wanneer hun kindje voor het eerst naar school gaat. De redenen waarom ouders spijt krijgen van een naam is in de meeste gevallen wanneer er meerdere kinderen in de klas met dezelfde naam zitten, of wanneer veel mensen de naam verkeerd uitspreken of spellen.

Top 20

Natuurlijk hebben we een mooi lijstje van de namen waar ouders het vaakst spijt van krijgen. Staat jouw naam ertussen?

 1. Charlotte
 2.  Amelia
 3. Anne
 4. Daniël
 5. Jacob
 6. James
 7. Thomas
 8. Alex
 9. Anthony
 10. David
 11. Emily
 12. Frederick
 13. Jack
 14. Jay
 15. Jayne
 16.  Josef
 17. Lily
 18. Louise
 19. May
 20. Megan

De mooiste zwangerschapskleding uit de shop

Marilyn
WEHKAMP
€34,99

C&A
WEHKAMP
24,90 12,45

Mamalicious
WEHKAMP
€39,99

C&A
WEHKAMP
€20,93

Noppies
OTTO
€79,99

Mamalicious
OTTO
€54,99

✰ Shop meer zwangerschapskleding in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x sportieve uitjes met kinderen
Blog babymomtalk: wat neem je mee op vakantie met je baby/peuter?

Bron: Cosmopolitan NLBeeld: Getty Images