Deze babynamen zijn officieel verboden

Deze babynamen zijn verboden

Jawel, we hebben weer een lijstje met babynamen. Deze keer zijn het namen die jij je kind beter niet kunt geven. Of het nu jongensnamen of meisjesnamen zijn: you tell me. Behalve het feit dat ze officieel verboden zijn, is het ook gewoon zielig als je één van deze namen aan je pasgeboren kindje geeft. Overal op de wereld zijn er mensen die hun kroost het liefst een zo apart mogelijke naam geven, wat zich uiteindelijk uit in verboden namen. Ook in Nederland.

Tot aan 1970 had Nederland een strengere wet als het om namen ging. Napoleon voerde in 1811 de Franse wet van 11 germinal jaar XI in. Volgens deze wet waren alleen namen uit de heiligenkalender en de oude geschiedenis toegestaan. In de praktijk kwam het er eigenlijk op neer dat ambtenaren alle namen die ze niet kenden afwezen. Gelukkig mogen we inmiddels een stuk creatiever zijn met jongens- en meisjesnamen, al sloegen deze ouders de plank volledig mis en kwamen de namen op de verboden namen-lijst. Eén ding is zeker: het zijn in ieder geval originele babynamen.

Deze babynamen zijn officieel verboden

#1 Tsjakkalotte

We beginnen maar gelijk met een naam uit ons eigen kikkerlandje. In 2001 wilde Emile ‘Tsjakka’ Ratelband zijn dochter Tsjakkalotte noemen. Een ambtenaar weigerde hiermee akkoord te gaan. Gelukkig. Andere unieke babynamen die niet door de keuring kwamen in Nederland waren onder andere Ego, Marieke Methadon, Peter Celie en Beau ter Ham. Aparte namen die er wel doorheen kwamen? TomTom, Jeanne d’Arc, Miracle-of-love en Geisha… Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks.

#2 BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

Alleen al door dit te lezen hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom deze naam verboden is. Een stel uit Zweden had deze naam in gedachten voor hun kind, maar de overheid ging dat tegen. Ze beweerden dat de uitspraak van deze naam gewoon Albin is. Right. Ook de naam Metallica kwam er niet doorheen in Zweden. Raar, niet?

#3 Talula Does the Hula from Hawaii

Wat er door het hoofd van deze ouders ging snappen we nog steeds niet helemaal, maar er heeft een meisje écht 9 jaar lang zo geheten. Tijdens een voogdijzaak besloot de rechter uiteindelijk dat het meisje door haar naam belachelijk werd gemaakt en verbood de naam alsnog. Andere namen die in Nieuw-Zeeland verboden werden zijn Sex Fruit, Mafia No Fear, Anal en 89.

#4 Nutella

Lekker op brood en over de pannenkoeken, maar als naam? I’ll pass. Er was ook een stel in Frankrijk die hun kind Fraise (aardbei) wilden noemen, maar ook dat ging niet gebeuren.

#5 Osama Bin Laden

We hoeven je hopelijk niet uit te leggen waarom deze naam verboden is. De Duitse overheid kon er de humor of logica niet van inzien. Duitsland verbiedt trouwens ook voornamen waarvan het niet duidelijk is of het om een jongensnaam of meisjesnaam gaat. Tenzij een tweede naam meer duidelijkheid geeft.

#6 Chow Tow

In Maleisië werd deze naam geweigerd, omdat het stinkhoofd zou betekenen. Kun je het mee doen. Waarom jij je kind zo zou willen noemen is ons ook een raadsel…

#7 Anus

Nog zo’n naam waarvan je denkt ‘why?!‘ In Denemarken mogen ouders kiezen uit een lijst van zo’n 7000 namen. Staat de naam er niet tussen? Dan hebben ze toestemming van de overheid nodig. Deze babynamen werden in ieder geval niet goedgekeurd: Pluto, Monkey en Anus.

#8 @

In veel landen mogen tekens niet gebruikt worden als naam voor je pasgeborene. Zo ook in China. Het idee erachter is nog wel lief; het wordt in China uitgesproken als ai-ta, wat vrijwel hetzelfde klinkt als de zin voor “love him”. Ook de babynamen Akuma (duivel) in Japan, Onvis (UFO), Nirvana in Portugal en Venerdi (vrijdag) in Italië werden afgekeurd.

Shop de mooiste positiekleding

Marilyn
WEHKAMP
€34,99

C&A
WEHKAMP
24,90 12,45

Mamalicious
WEHKAMP
€39,99

C&A
WEHKAMP
€20,93

Noppies
OTTO
€79,99

Mamalicious
OTTO
€54,99

✰ Shop meer zwangerschapskleding in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oeps! Van deze babynamen krijgen ouders het meest spijt
Dit zijn de meest kakkerige jongens- en meisjesnamen
Dit zijn de schattigste jongensnamen met vier letters

Bron: Linda | Beeld: Getty Images