Dit zijn de top 10 babynamen van 2019

babynamen

Ben jij een mommy to be en nog druk op zoek naar een leuke naam voor jouw zoontje of dochterje? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Hippe-Geboortekaartjes.nl, deelt namelijk een voorspelling van de populairste babynamen van 2019. Dit doen ze ieder jaar door de trends in de namen op geboortekaartjes én het online namenzoekgedrag van de laatste maanden te analyseren. Ben jij benieuwd welke meisjes en jongensnamen er volgend jaar in de top 10 staan? Lees dan snel verder.

De populairste meisjesnamen

Korte namen en namen die eindigen op een ‘a’ zijn al een tijd de trend bij de meisjes. In 2019 wordt Saar de populairste meisjesnaam, volgens de voorspelling van Hippe-Geboortekaartjes. Zie hier ook de andere negen namen uit de top 10:

 1. Saar
 2. Mila
 3. Emma
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

Ook werd er gekeken naar welke namen er upcoming zijn. Volgens de voorspelling gaan de meeste meisjes Fien, Noor en Lina heten.

De populairste jongensnamen

Ook bij de jongens wordt opgemerkt dat de namen het liefst kort en krachtig zijn. Lucas, is het meest geliefd onder de mommy’s to be, deze staat namelijk op nummer 1. Mason is dit jaar nieuw in de top 10. Afgelopen jaar werden bijna 400 baby’s Mason genoemd, terwijl tien jaar geleden maar slecht 12 baby’s per jaar deze naam kregen. Opvallend is dat Teun een grote stijger is in de lijst. Deze stond vorig jaar pas op nummer 34. Ben jij benieuwd op welke plek deze naam nu staat of wil jij de complete top 10 jongensnamen van 2019 weten? Dit worden de populairste jongensnamen:

 1. Lucas
 2. Luuk
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Mason
 10. Teun

Gaat jouw kindje Kaj, Owen of Joep heten? Dan heeft hij ook een populaire naam. Deze namen zijn namelijk upcoming volgens Hippe-Geboortekaartjes.

Shop de mooiste zwangerschapskleding uit de shop!

Mama-Licious
WEHKAMP
44,99 32,95

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€49,99 28,99

Noppies
WEHKAMP
€24,99

Mango
WEHKAMP
€49,99

Ripe
WEHKAMP
€84,95

Noppies
WEHKAMP
€14,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Mommy: tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje
Oud-Hollandse babynamen, terug van weggeweest
Dit zijn de schattigste meisjes babynamen met vier letters

Bron: Hippe-Geboortekaartjes | Beeld: Hippe-Geboortekaartjes